Pukkeltjes en blaasjes… Hier heersen de waterpokken

Pukkeltjes en blaasjes… Hier heersen de waterpokken

Onze knul heeft t te pakken… De waterpokken. En dat betekent jeuk! Bij tijd en wijlen wordt er geschuurd met een tshirt en met de broek en ultiem is op t kleed gaan liggen en met de kont heen en weer schuiven. Arm jong. Onze dame (en ondanks haar twee jaar is ze een echte dame met een voorkeur voor roze en alles blingbling) heeft nog geen enkel pukkeltje. Vreemd genoeg hopen we dat ze t toch krijgt, dan kunnen we de waterpokken in dit huis meteen afschrijven.

Ik schijn altijd wel een pukkeltje of een vlekje te hebben gehad toen ik klein was. Alle kinderziektes wel gehad. En als ik ziek was, kinderziektes of gewoon een zware verkoudheid, maakte mijn moeder altijd kippensoep voor mij. Nou ja eerder vermicelli met kippensoep. En inmiddels hebben we die traditie ook in dit huis overgenomen. Het begon met de verbouwing… We hadden net ons huis gekocht en er moest nog behoorlijk wat geklust worden. Eind november tot de kerst. En gedurende die periode hadden we een hele tijd geen verwarming. Mijn ouders brachten ons bijna iedere dag een thermoskan met vermicelli soep. Haha soms blubberde t gewoon bij het schenken. En sindsdien vraagt mijn vent als hij niet zo lekker is om dé kippensoep. De soep bestaat uit een pot goede kippenbouillon en (uiteraard) veel vermicelli én een hele grote dosis liefde!

Hebben dat nu meer mensen? Zo’n gekoesterd recept, inzetbaar als medicijn tegen allerlei kwaaltjes en klachten :-)?

Sweet dreams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *