Een nieuwe naaimachine…

Een nieuwe naaimachine…

IMG_0267.JPGIk was helemaal happy. Ik had de oude naaimachine van mijn oma gekregen. Een singer futura 2000. Ik had naailes genomen en mijn singer (overigens een degelijk exemplaar van ettelijke kilo’s) en ik waren net vriendjes geworden. Ik had precies uitgedokterd welk steeklengte en steekbreedte ik nodig had voor rechtdoor stikken en de zigzag bij t appliceren. Om maar iets te noemen… En toen midden in n project… Pats. De naald wilde er niet meer in.

Dus de dag erna meteen de naaimachine weggebrecht ter reparatie. Maar helaas… Tandwielen kapot en een dure reparatie… Kortom: naaimachine overleden. Tja wat dan? Toch maar shoppen voor een nieuwe. En waar let je dan op…

Ik had een lijstje gemaakt met mijn eisen;

  • Ik wilde niet alleen kleding verstellen maar ook daadwerkelijk kleding naaien.
  • Ik wilde verschillende stoffen naaien. Dikkere en dunnere stoffen. Dus een goede motor, n stevige stabiele machine en de mogelijkheid om naalden te wisselen.
  • Ik wilde graag een automatische afhechtsteek.
  • Ik wikde graag een janome of een bernina.

De verkoper gaf aan dat bernina en brother op dit moment de topmerken zijn. Mooi dus een bernina. En niet veel later liep ik de winkel weer uit met een gloednieuwe bernina chicago 5 onder mijn armen.
Nu kijken of ik net zulke goede vriendjes kan worden met mijn nieuwe ‘aanstaande’. Hihi. Wordt dus vervolgd. Overigens volgen dan ook wat naaiprojecten die door t overlijden van mijn singer nog niet helemaal afgerond zijn, maar hopelijk binnenkort wel šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *