Mijn verslaving: kookboeken

Mijn verslaving: kookboeken

Mijn verslaving: ik verzamel kookboeken. (Note to self: om eerlijk te zijn één van mijn verslavingen… Handtassen, kleding en accessoires (kopen én maken) en chocolade… Om er nog maar n paar te noemen haha.) 

Maar goed, terug naar de kookboeken. Ik verzamel kookboeken en heb door de jaren heen dus al n aardige collectie opgebouwd. En nee dan bedoel ik dus niet 30 of zo, maar meer in de buurt van 500. Mensen durven mij al geen kookboek meer cadeau te doen tenzij er een concreet verzoek van mijn kant ligt haha. Ik heb allerlei soorten, maar bakboeken zijn altijd favoriet. Evenals kookboeken met familieverhalen erin. Overigens heb ik t van geen vreemde. Mijn moeder heeft er nog meer en mijn oma had er nog veel meer. Toen mijn liefste omi overleed had ik toevallig net een week vrij. Samen met mijn moeder keek we door haar spullen om te kijken wat we wilden bewaren. Het waren zo veel kookboeken… Die konden we onmogelijk allemaal bewaren. Ze had echter ook hele aparte… bijvoorbeeld een kookboekje van gone with the wind. Ge-wel-dig haha. De aanleiding was alles behalve leuk, maar het was wel een week vol bijzondere en gewoonweg super gezellige dagen met mijn moeder. 

Het is leuk om zo een gemeenschappelijke tic te hebben als mijn moeder. Onze mannen (mijn vent en dus mijn vader) laten ons maar lekker. Helemaal begrijpen doen ze het niet. Je kookt toch immers niet alles?! Maar regelmatig krijgen ze iets lekkers te eten, dus ecgt te klagen hebben ze niet. Haha behalve dan over t groeiende aantal en daarmee ook t groeiende plaatsgebrek in de boekenkast gaat. Zowel mijn moeder als ik hebben al een gesplitste verzameling. Een deel in de woonkamer en een deel op de eerste etage danwel op zolder. Niet ideaal maar nood breekt wet haha. Maar dat neemt niet weg dat we toch altijd op zoek zijn maar een bijzondere of extreem leuke (we zijn door de loop der jaren wel erg kieskeurig geworden en niet alle kookboeken komer er meer in). Al sinds medio 1999 ga ik jaarlijks met mijn moeder naar de boekenbeurs. Vier dagen lang. Tegenwoordig zijn we blij als we een dag kunnen gaan, maar voorheen gingen we vier dagen lang. Lekker snuffelen en dan dus vooral kookboeken. Voorheen zelfs alleen maar kookboeken. Nu zijn daar stiekem ook kinderboeken bij gekomen. Helaas zijn er steeds minder echte koopjes. Voorheen waren er wel eens kookboeken voor een prikkie van in Nederland onbekende chefkoks. Maar door internet en tv-uitzendingen van over de hele wereld komt dat nu eigenlijk niet meer voor. Dus we kopen niet meer zulke stapels als in het begin. Het blijft echter een gezellig uitje. In november is er weer eentje. De date staat al in de agenda! Nu al zin in 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *