Een naaiprojectje als cadeau

Een naaiprojectje als cadeau

Afgelopen weekend ging ik op kraamvisite. Altijd leuk. Ik hoefde geen cadeau mee te nemen, want speelgoed hadden ze toch genoeg… Maar ja, je wil toch niet met lege handen komen?! Dus voor de de grote zus van net twee jaar een zakje met stoepkrijt, een belleblaas en wat haarspeldjes. Voor baby Isa een homemade cadeau.

Een simpele romper gekocht en dan zelf lekker pimpen. Een abstracte ketting met haar naam als hanger. Uiteraard lekker roze én met een extra strik. 
Het was ff puzzelen en na een testronde had ik het door… Hierbij alle tips meteen op een rijtje 😉 :

  • Strijk alle stofjes voor je gaat beginnen;
  • Meet uit hoeveel stof je ongeveer nodig hebt;
  • Strijk vlieseline op de achterkant van die stukjes stof. Met de ruwere kant op de stof, niet te heet strijken en zet de strijkbout stevig neer (niet heen en weer bewegen);
  • Teken op de papieren kant van de vlieseline de figuren. Zet letters e.d. in spiegelschrift op het papier;
  • Knip de figuren uit;
  • Trek het papier van de figuurtjes en plaats met de goede kant naar boven op de stof waar je de applicatie wilt hebben;
  • Strijk de applicaties vast. Wederom niet te heet en de strijkbout niet heen en weer bewegen. Ongeveer 10 seconden erop laten staan en dan is je applicatie klaar.

Ik had nog een extra strik erop gezet en toen was het klaar. Uiteindelijk zeer tevreden met het resultaat. Overigens had ik bewust ervoor gekozen om de applicatie niet vast te zetten door middel van steken (zigzag op de naaimachine). Ik vind persoonlijk dat er zo min mogelijk ruwer materiaal op het babyhuidje moet komen. Dus een gladde, zachte katoenen romper is prettiger dan op allerlei plekken steken. De strik heb ik wel met wat textiellijm en wat steken op een applicatie vastgezet, maar dus niet door de romperstof heen. Hopelijk hebben ze er veel plezier van. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *