Zwangerschapskettingen

Zwangerschapskettingen

Ik heb een voorliefde voor alles wat blinkt. Mijn moeder en manlief noemen mij wel eens liefkozend ekster. Tenminste ik denk dat het liefkozend bedoeld is haha. Toen ik zwanger was van onze tweeling wilde ik uiteraard een zwangerschapsketting. Maar niet zo eentje met een balletje en wel met een beetje kleur. Nergens kon ik vinden wat ik leuk vond. Dus dat betekende zelf maken. Niet dat ik dat erg vond maar ik miste initieel wat inspiratie.

Aan het einde van mijn eerste trimester gingen we een weekendje naar Middelburg. De sneeuw kwam ons tot de enkels haha, maar ja geboekt is geboekt. Jeetje wat was het koud. Zo kwamen we ook in een leuk kralen winkeltje terecht. Daar was het tenminste droog en lekker warm. Hier hadden ze een roze uiltjes hanger en een roze veertje en nog zo wat kraaltjes. Uiteindelijk heb ik dus een tweetal kettingen gemaakt. Een roze en een zeeblauwe. Ik was immers zwanger van een meisje en een jongetje dus dat paste ook nog eens prima (al wist ik dit op dat moment natuurlijk nog niet haha). Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ook nu nog draag ik de kettingen graag. Daar houd ik sowieso wel van. Sieraden die een speciale betekenis hebben of een herinnering maar die wel nagenoeg tijdloos zijn om te dragen. Al is deze ketting wellicht niet meer zo toepasselijk als ik oud en seniel ben. Maar aan de andere kant ben ik mij er tegen die tijd wellicht helemaal niet meer bewust van. Dus dan kan ie lekker toch nog.

Achteraf had ik wel meer gebruik mogen maken van houten kralen. Plastic vind ik persoonlijk niet zo. Maar door de kralen heeft de ketting best een gewicht. Ik vind het nog te doen, maar voor optimaal draagcomfort zou hij iets lichter kunnen. Bovendien had ik toen niet zo veel houten kralen in huis en wel een boel andere. Dus het was ook n beetje een kwestie van gebruiken wat je hebt. …en zoals in een eerdere blogpost al gemeld, heb ik aardig wat voorraad haha.

Dit zijn ze, de zwangerschapskettingen by Miss Friszz :-):

20150813_203342 20150813_203352

20150813_203447 20150813_203438

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *