Wow, ik had gewonnen

Wow, ik had gewonnen

Gisteren blogde ik over een waslijst aan dingen die ik graag wilde doen. Vandaag is het nog steeds weekend dus lekker verder met de lijst haha. Helaas is het inmiddels wel al weer zondagavond!

De dag begon erg gezellig. Mijn dinnetje kwam gezellig langs. We kennen elkaar inmiddels al ruim twintig jaar. Meer dan de helft van ons leven haha. Getuige bij ons huwelijk en peettante van onze zoon. Oorspronkelijk wilden we lekker in het veld wandelen met de mupkes. Maar toen begon het halverwege te regenen bah. Dus terug naar huis. De mupkes een glaasje ranja en wij een potje thee. Nou ja potje haha. Eigenlijk best een grote.

Een pot met "pluk de dag thee".
Een pot met “pluk de dag thee”.

Toen we de mupkes naar bed gebracht hadden nog gezellie een hele tijd gekletst. En toen ze vertrok werden de mupkes al weer wakker. Hmmm. Boter en een ei lagen waren al lang op kamertemperatuur haha. Dus tja dan maar gezellig samen bakken. Ik had de mengkom gewoon op de grond gezet en de mixer ook. De mupkes konden er dus super bij. Jong geleerd is immers oud gedaan. Om de beurt hielden ze de mixer met mama samen vast. En op de turboknop duwen is natuurlijk ook super. De boter met de suiker was daarna overigens perfect schuimig geklopt. Voor het schuimig kloppen van boter met suiker heb je immers vooral geduld nodig en de mupkes vonden het zo leuk om te doen dat we het wel een tijdje hebben volgehouden haha.

Jong geleerd is oud gedaan!
Jong geleerd is oud gedaan!
Vandaag was het vooral een grijze dag met af en toe wat regen. Zelfs de katten kropen al maar wat dichter bij elkaar... En zulk weer is perfect bakweer haha. Daar hebben we vandaag fijn gebruik van gemaakt.
Vandaag was het vooral een grijze dag met af en toe wat regen. Zelfs de katten kropen al maar wat dichter bij elkaar… én zulk weer is perfect bakweer haha. Daar hebben we vandaag in ieder geval fijn gebruik van gemaakt.

Het recept voor het kokosbrood komt overigens uit het “Seizoenskookboek” van Donna Hay. Ik doe vaker mee met winacties via Facebook en Instagram maar meestal win ik niet. Maar deze keer won ik voor mijn gevoel een hoofdprijs: een kookboek. En wat voor één. Echt een hele dikke! De kookboeken van Donna Hay zijn altijd prachtig qua opmaak. Maar daardoor kook ik er op de één of andere manier niet zo snel uit. Maar ja nu moest ik er van mezelf toch echt wel een paar dingen uit gaan maken haha. Zoveel lekkere foto’s. Ik had nog moeite met kiezen. Ik won het kookboek overigens via de blog van Simone’s kitchen. Ik was bij haar terecht gekomen toen ik voor manlief een workshop food fotografie zocht. Afgelopen kerst heeft hij het cadeau gekregen en hij heeft een super leuke dag gehad. En sinds die tijd volg ik haar via Facebook. In juni vierde ze haar twee-jarig blogbestaan en ze had gedurende een week allerlei gave giveaway acties waaronder deze. EN IK WON WHOOPWHOOP!

 

Het eerste recept uit mijn gewonnen kookboek!
Het eerste recept uit mijn gewonnen kookboek!

 

Mijn eerste recept eruit is dus een kokosbrood geworden. Ik heb overigens wel maar de halve hoeveelheid gemaakt. Want een brood met 280 gram boter vond ik even wat te veel van het goede (met 450 gram bloem, maar toch). En ik gebruikte een gewone cakevorm en geen broodbus, maar verder volgde ik het recept. Vanavond een klein plakje geproefd en hij smaakt errug lekker. Een soort mix tussen een zoet brood maar met een cake-achtige consistentie. Haha manlief miste een beetje de chocolade, maar vond het verder ook erg lekker. Morgenvroeg dus een speciaal ontbijtje voor mezelf maken. Manlief is meer van de cruesli en moet bovendien al voor half zes vertrekken voor zijn werk. Ik hoef pas om half zeven op te staan, dus dan kan een bijzonder ontbijtje best. Als ik wakker genoeg ben en ik het dus niet vergeet (of ik nog niet zo hongerig ben dat ik het vanuit mijn onderbewustzijn gewoon verdring hihi) zal ik ook een foto ervan maken.

 

To do list “Kokosbrood bakken” VINK. Verder vanavond de romper (mijn eerste officiële opdracht) afgemaakt én dus nu nog op de blog geschreven. Weer drie dingen om af te vinken haha. Al met al zeer tevreden met deze score voor het weekend.
Op de uitgelichte foto bij deze blogpost staat overigens het kookboek met mijn feestkussen. Dit kussen heb ik tijdens mijn naaicursus gemaakt en hierdoor leerde ik appliceren en heb ik voor het eerst een rits ingezet. Dat was een leuke opdracht om te doen. En het kussen past super op de bank en toevallig ook nog eens bij het gewonnen kookboek. Het feit dat er vlaggetjes op het kussen staan past natuurlijk weer in de sfeer van winnen en het vieren van een verjaardag. Haha, kortom de perfecte match voor op de foto.

Zo nu op BBC1 Partners in Crime kijken. Manlief ligt al lekker naast mij te slapen. Morgen gaat om vijf uur de wekker. Bah… Weekends zijn echt veel te snel voorbij.

XOXO

 

Update 17 augustus 2015:
Partners in crime kon mij niet zo boeien. De film “Still Alice” over een vrouw die op jonge leeftijd alzheimers krijgt des te meer. Wow, Julienne Moore speelt super in deze film. Aangrijpend maar mooi in beeld gebracht.
En wis en waarachtig ik heb het gered om vanmorgen een foto te maken van het kokosbrood.

IMG_20150817_065735

Op een bordje dat ik een paar jaar geleden uit wenen mee nam en met een beker melk. Zonder mijn glas halfvolle melk heb ik niet het idee dat ik ontbeten heb. Hierna kon ik er weer tegenaan. Overigens kregen de mupkes vanmorgen ook een stukje. Ze vonden het lekker, maar onze zoon vond het iets te kruimelig. Het plakte daardoor overal aan en dat vond hij niet zo. Onze kat heeft een aantal kruimels gegeten, dus ook die vond het niet verkeerd haha. Kortom een lekker recept voor een relatief simpel ontbijtbrood. Al benieuwd naar het volgende dat ik uit het boek van Donna Hay ga maken…

2 gedachten over “Wow, ik had gewonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *