Tweeling dialoog, deel 4

Tweeling dialoog, deel 4

Zo zeg… zo heb je een beetje een planning gemaakt voor wat leuke postberichtjes, zo ligt het internet er in de avonden uit. Maar het is weer de hoogste tijd voor een hoofdstukje uit de tweeling dialoog.

Mensen zeggen altijd: “Ohh de band tussen de tweeling is heel bijzonder hè”. Tja, voor mijn gevoel is het gewoon als iedere band tussen broer en zus (bij een eeneiige tweeling ligt dat wellicht wel anders). Doordat ze echter zo kort na elkaar geboren zijn (tien minuten is toch wel echt heel kort hihi) hebben ze natuurlijk wel veel raakvlakken. En ze weten niet beter dan dat ze samen zijn.
Op dit moment wordt er ook regelmatig gemept, gebeten en geduwd. Ze willen beiden individuele aandacht (vooral mevrouw duldt haar broertje niet bij mama in de buurt) en kunnen zich verbaal nog onvoldoende uitdrukken. Maar gelukkig zijn dit fases en zijn er ook heel veel leuke, lieve, schattige en vertederende momenten in ons leven met de tweeling. Vandaag twee voorbeelden:

  • Handjes houden.
    Dit doen ze al vanaf dat ze vrij klein waren; handje houden. We hebben zelfs een foto van toen ze samen in de couveuse lagen; hand in hand. Af en toe doen ze het. Als ze naast elkaar in de stoeltjes zitten, of naast elkaar lopen en er maar één volwassene mee is… Het ziet er in ieder geval super schattig uit. Waarschijnlijk zullen broertjes en zusjes dit wel vaker doen, maar onze twins doen het in ieder geval altijd spontaan. Ze zoeken dan toch even elkaars nabijheid op. Overigens
  • Elkaar eten geven.
    Vooral onze dame doet dit de laatste tijd vaker. Als ze zelf wat lekkers heeft, gaat ze uitdelen. Ze houdt het bakje met eten echter wel graag in eigen beheer. Hihi. Zo had ik ze laatst een bakje rozijntjes gegeven. Onze dame trok het bakje meteen naar zich toe. Onze knul wilde echter ook. Oké, dan ging ze heb wel voeren. Hij ging er echt goed voor zitten en ze deed één voor één de rozijntjes in zijn mond. Ook als ze bijvoorbeeld een toetje eten of iets drinken, stoppen ze soms en wijzen dan naar de ander. Net alsof ze willen zeggen “hij/zij moet ook van dit lekkere eten/drinken krijgen hoor”.
    Ondanks hun geruzie tussendoor zijn ze dus toch wel heel erg zorgzaam voor elkaar. Behalve dus als mama alleen is met de mupkes. Dan is het motto schijnbaar toch vaker ieder voor zich hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *