Kralenworkshop

Kralenworkshop

Een hele tijd geleden heb ik twee keer een kralenworkshop gedaan. Daarna had ik de smaak te pakken. Ik heb heel wat verschillende soorten kettingen en armbanden gemaakt. Ik vind het heel erg leuk om af en toe een workshop te volgen. Soms om een nieuwe techniek te leren, soms gewoon om wat inspiratie op te doen en soms gewoon voor de gezelligheid. Tijdens mijn allereerste workshop ging ik helemaal los en maakte twee kettingen en een armband. De allereerste was eentje met zilveren kralen en veel blingbling. Gewoon simpel geregen.

als ware ekster was mijn allereerste ketting eentje met heel veel blingbling
als een ware ekster was mijn allereerste ketting eentje met heel veel blingbling

En dan dus nog een ketting met matching armband. In mijn kleuren. Deze heb ik altijd heel veel gedragen. Nu met de kindjes wat minder, want dan is die niet zo praktisch haha.

20080413_IMG_006209
een ketting
20080413_IMG_006220
een close-up van de ketting
20080413_IMG_006221
mijn trots: de armband!

Tijdens de tweede workshop combineerde ik kralen met iets dat inmiddels ook een hobby van mij is geworden: haken! Super leuk om te doen. Je haakt eigenlijk gewoon een hele lange ketting van lossen en om de steek haak je een kraal mee. Uiteindelijk doe je de ketting dubbel of zoals ik heb gedaan, drie dubbel. En dan heb je een kunstig uitziende ketting.

20080412_IMG_5991
een gehaakte ketting
20080412_IMG_5992
close-up van een gehaakte ketting
20080412_IMG_6005
close-up van een andere gehaakte ketting

Hierna heb ik nog veel meer kettingen en armbanden gemaakt. Maar deze waren dus mijn allereerste uitprobeersels. Nu met mijn dochtertje krijg ik vooral inspiratie en zin om sieraden voor haar te ontwerpen. En binnenkort dus ook met bedeltjes van Konditorei Miss Friszz. Nu nog lekker even haken… Ik kom tijd te kort hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *