Tutdoekje “cupcake in t graszz”

Tutdoekje “cupcake in t graszz”

In het blogbericht over de knuffels van de mupkes kwam al een foto van het tutdoekje “cupcake in t graszz” voorbij (zie blogpost knuffels). Destijds was ik net begonnen met haken. Mijn allereerste vriendinnetje van vroeger (samen in de box en naar de kleuterschool… heel leuk en toen moesten mijn ouders zo nodig verhuizen hihi) was zwanger en ik wilde iets persoonlijks voor haar maken. Het werd een cupcake (hoe kan het ook anders?! Iets eetbaars hihi) op een grotere granny square. Ik had nog nooit een cupcake gehaakt… Het heeft dan ook wat voeten in de aarde gehad (lees: ik heb aardig wat avonden gehaakt en weer los gehaald…)¬†maar uiteindelijk leek het op een cupcake. Door het gebruik van groen lijkt het een beetje alsof je met de cupcake picknickt op het gras hihi. Ik haakte overigens eerst de cupcake helemaal klaar en haakte vervolgens door de onderkant heen de granny square. Zo kan hij niet losgaan. Altijd wel zo prettig bij hele kleine mupkes. Onze knul heeft het proeftutdoekje ingelijfd en de tweede deed ik dus cadeau.

20140815_IMG_8035
close-up van de cupcake, uiteraard met slagroom en een vruchtje
20140815_IMG_8033
in het graszz horen natuurlijk bloemetjes
20140815_IMG_8045
aan een hoekje twee blaadjes voor friemelende kinderhandjes
20140815_IMG_8021
mijn eerste eigen ontwerp: tutdoekje cupcake in t graszz TROTS ūüôā

Vanwege de afstand zie ik haar helaas niet zo vaak, maar toen ze zwanger was van haar lieve schatje Lotte heb ik haar een keer verrast door een middagje naar haar toe te gaan. Ik had allerlei kleine cadeautjes mee en uiteraard alles ingepakt in een knalroze (zegt maar gerust fluorescerend) papiertje hihi. En één van die cadeautjes was dit tutdoekje.

Overigens hoop ik dat onze mupkes net zo een leuk vriendje/vriendinnetje krijgen als ik vroeger. Ik heb leuke herinneringen aan samen spelen (lekker rondrennen en soep maken van planten en tegen muurtjes aanrijden hihi). Datzelfde wens ik ook voor mijn mupkes.
Ik ga nu maar weer ff fijn haken aan mijn volgende ontwerp… Op mijn instagram account (zie miss_friszz) kun je overigens¬†regelmatig foto’s zien van dingen waar ik mee bezig ben. Neem gerust een kijkje…

Liefs en slaap lekker alvast, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *