Dag zomervakantie! Hallo peuterspeelzaal!

Dag zomervakantie! Hallo peuterspeelzaal!

Afgelopen juni zijn onze mupkes twee jaar geworden. Zoals typisch schijnt te zijn voor tweelingen, kunnen ze zeer goed communiceren. …alleen niet met taal haha. Ze hebben de afgelopen weken in de zomervakantie behoorlijke sprongen gemaakt (inclusief de waterpokken die we nu lekker van de lijst hebben kunnen strepen), maar persoonlijk vind ik het niet verkeerd dat ze nu twee ochtenden naar de peuterspeelzaal gaan. Andere omgeving, omgaan met andere regeltjes en structuur én uiteraard andere kindjes, spelen en spelenderwijs leren. Voor de zomervakantie hebben we al een paar weekjes twee keer in de week enkele uurtjes geoefend. Vanaf morgen gaan ze iedere dinsdagochtend en donderdagochtend naar de peuterspeelzaal. Tot aan dit moment zijn de mupkes volledig thuis geweest. Dit is voor hen erg goed geweest, maar nu is het dus tijd voor een nieuwe fase (en nee dat vind ik niet moeilijk. Je kind vlak na de bevalling tig weken achterlaten in het ziekenhuis is vele malen moelijker. Tja, alles is relatief hè?!). De middagen zijn nu nog wat te hoog gegrepen, aangezien ze nog genieten van hun middagsslaapjes. Buiten het feit dat ik de peuterspeelzaal belangrijk vind, vind ik namelijk het volgen van de structuur en de behoeften van een kind nog belangrijker. Ze moeten de rest van hun (school)leven toch al genoeg. Hihi.

Morgen starten er ook veel nieuwe kindjes op de peuterspeelzaal. Ik ben al benieuwd wat mijn mupkes er van vinden. Nieuwe gezichten en de juffrouwen die de aandacht moeten verdelen. Waarschijnlijk morgenmiddag helemaal kaputti haha. Maar overall hebben ze er in ieder geval wel weer zin in. Mevrouw maakte met haar vingertjes zelfs al een plakbeweging. En ook onze knul knikt enthousiast als ik vraag of hij zin heeft om naar het schooltje te gaan. Beter kan het niet voor nu haha.

Nu liggen dus de rugzakjes al weer gevuld onder te wachten op morgen. Een klein rugzakje met luiers en een doosje met rozijntjes en een koekje. De mupkes stonden al te springen toen ik ze aan het inpakken was. …en waren een beetje beledigd toen ik zei dat het pas voor morgen was haha. Ook wilden ze al hun fietshelmen op. Gisteren gingen we namelijk weer even proeffietsen. En toen we helemaal gereed waren en op de fiets wilden stappen, bleken de banden zacht. Het afstappen leverde overigens een luid protest op. Vooral onze dame heeft nagenoeg continu gehuild tot we uiteindelijk met harde bandjes de weg weer op konden.
Nu hopen op ten minste twee droge momenten morgenvroeg zodat we droog heen en weer kunnen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *