Project Konditorei Miss Friszz Dag 18 incl recept

Project Konditorei Miss Friszz Dag 18 incl recept

Na al die gebakjes ter ere van anderen vandaag eentje voor manlief. In deze periode van het jaar krijgen we altijd kisten appels en peren van mijn schoonmoeder en stiekem hoopt manlief dat ik van de appels weer eens appelflappen ga maken. Want hij zwijmelt altijd van mijn appelflappen. Knapperig van buiten en veel appelvulling binnenin. Toen hij een keertje jarig was heb ik een stuk of 35 appelflappen gebakken (in de avond van te voren want het was een doordeweekse dag…). Poeh sinds die tijd begin ik al te zuchten als ik aan appelflappen maken denk haha. Blèrghhh haha. Maar hoop doet leven. Vandaag in miniatuur Konditorei Miss Friszz appelflappen voor manlief.
En uiteraard ook een bedeltje voor de sieraden van Konditorei Miss Friszz…

20150913_192444_resized
appelflappen verkrijgbaar bij miniatuur Konditorei Miss Friszz

En omdat ik iedereen wil gunnen om zelf deze lekkere flapjes te bakken; het recept!

Recept voor 10 appelflappen

Ingrediënten:
3 appels (zoals Goudreinetten)
Sap halve citroen
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
1½ el lichtbruine basterdsuiker
10 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
3 el kristalsuiker
2 tl kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven).
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Ik snijd meestal 2 kwartjes in iets grotere stukjes en de rest in fijne plakjes. Doe in een kom.
  3. Voeg citroensap, kaneel, gember en suiker toe, meng en zet even aan de kant (de smaken worden dan één geheel).
  4. Pak het bladerdeeg uit de diepvries en laat een beetje ontdooien (ongeveer 5 minuten). Je merkt dat het nog koud is maar dat je het deeg voorzichtig kunt buigen. Smeer met een kwastje twee streepjes water van 1 cm breed aan de kant waar straks de uiteinden van de randen bij elkaar komen (daarmee lijm je straks de twee kanten op elkaar). Leg vervolgens een eetlepel appels in het midden. Vouw het bladerdeegvierkant dicht (zodat je een driehoek krijgt) en je telkens een droge en een bewaterde kant bijeen brengt. Druk de kanten goed dicht door met de puntjes van een vork de twee lagen op elkaar te persen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit tot je alle flappen gemaakt hebt (of tot de bakplaat vol is. Leg in dat geval de resterende bladerdeeg nog in bevroren staat terug in de diepvries). Bestrijk de bovenkant van de flap met een beetje water en bestrooi met kristalsuiker. Bestuif nog met een beetje gemalen kaneel.
  5. Bak de flappen in ongeveer 20 minuten gaar.

Alvast smakelijk eten en geniet van de herfst!
XOXO, Miss Friszz

Eén gedachte over “ Project Konditorei Miss Friszz Dag 18 incl recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *