Project Konditorei Miss Friszz Dag 22 – incl recept

Project Konditorei Miss Friszz Dag 22 – incl recept

I scream icecream haha. Vandaag in miniatuur Konditorei Miss Friszz: ijs. Met een knapperig hoorntje en dan een bolletje fruitig ijs voor erop.
Helaas is het afgelopen zomer niet heel lang heet geweest, dus het is niet écht ijsweer geweest. Jammer. Maar weinig excuus om ijs te gaan eten. En bij ons in het dorp ligt een chocolatier en die maakt zelf (zeer betaalbaar overigens) super lekker ijs. Maar meestal lopen we er net langs als het niet echt snacktijd is, dus tja dan maar een verstandige moeder en doorlopen haha.
Gelukkig hadden we wel mooi weer toen we eerder dit jaar in Wenen op vakantie waren. In Wenen liggen super veel verschillende ijswinkels. Maar mijn favoriete ijswinkel is die waar ik al toen ik nog klein was met mijn oma kwam: das Eis (what’s in a name hè?! haha). We gingen dan vaker wandelen en tja ik ben niet echt een wandelfan dus er werd wat lekkers in het vooruitzicht gesteld. Een lekker ijsje. Al geloof ik niet dat iemand in het wandelgezelschap daar veel moeite mee had (winkwink) haha. Het allerlekkerste vond en vind ik abrikozenijs en frambozenijs. Al blijven citroen en aardbei ook altijd lekker. Maar abrikozen krijg je hier eigenlijk nooit en frambozen zijn bij mij altijd favoriet. Achterin de tuin hebben we dan ook een aantal frambozenstruiken staan. Nomnomnom. En ondanks dat ijs natuurlijk geen gebak is, is het zoet en kan ik er intens van genieten. Dus hup een ijsje op de vitrinekast van Konditorei Miss Friszz. Klaar om uitgedeeld te worden…

20150920_141128
I scream Icecream in Konditorei Miss Friszz
20150920_141123
en niet 1, niet 2, maar 3 bedeltjes

En dan kan ik het niet laten om ook nog snel een receptje te delen. Al is recept een te groot woord. Ik heb namelijk het recept voor het allerlekkerste bananenijs… maar de bereiding is eigenlijk te simpel voor woorden dat je niet echt kunt spreken van een recept haha. Je hebt er namelijk alleen maar bananen voor nodig (en voor een iets luxere variant chocolade…)

Je neemt rijpe bananen (één banaan is genoeg voor ongeveer twee personen). Je snijdt de banaan in plakken en vriest deze in. Vervolgens neem je zo veel plakjes gevroren banaan als dat je ijs wilt hebben en dan doe je die in de keukenmachine met de messen (als je maar één portie maakt bijvoorbeeld in het hakbakje van de staafmixer) en dan zet je de machine aan. Je laat de machine net zo lang draaien tot je smeuïg ijs hebt gekregen. En voor de luxere variant meng je er nog chocolade doorheen. Als ik lui ben neem ik gewoon pure hagelslag haha. Perfect. Nomnomnom!

Hmmm, ik heb nog gevroren banaan in de vriezer………… haha
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *