Tweelingdialoog, deel 5

Tweelingdialoog, deel 5

Tussen al het Konditorei Miss Friszz geweld door even een ander berichtje… Eindelijk weer een tweelingdialoog blogpost.
Poeh, vandaag overigens sinds lang weer een heftige nacht achter de rug. Volgens mij begint onze dame te dromen… Dus een keer of vier eruit en de wekker van manlief die om 5 uur ging. Gaaaaaaaaap!
Slaapritmes komt zeker binnenkort een keer voorbij in een tweelingdialoog blogpost.
Maar voor vandaag had ik een ander onderwerp in gedachten: eten. En dan meer eigenlijk het ‘niet eten’.

Onze dame was erg vroeg met het eten uit onze mond kijken. Dus we begonnen al heel vroeg met de fruithapjes. Onze knul wilde proeven omdat zijn zus het had (toen werkte het nog zo haha). En zo zaten we al vroeg in de keuken te prakken. Nu ben ik niet van het super fijne prakken en de potjes vonden ze niet eens lekker. Dus banaan, peer en mango waren snel favoriet. En dus geen moes, maar puree met kleine zachte stukjes. Ik heb lange tijd super eters gehad. Ze aten eigenlijk nagenoeg alles. Nu zitten we in de fase ik ben twee en ik zeg nee. En nagenoeg alle smaken die ze kenden, moeten weer opnieuw ontdekt worden. Maar we hebben een paar trucjes en ik moet zeggen die werken. Niet altijd maar toch…

Tip 1: snoepen in de keuken voor het eten mag. Komkommer, wortel, of net gekookte boontjes, bloemkool… Jaja, ik weet dan eten ze aan tafel niet geweldig, maar alle groenten (laten we het beestje maar bij zijn naam noemen, want om de groenten draait het meestal) die ze binnen hebben zijn toch maar mooi meegenomen.

Tip 2: blijven aanbieden. Dat betekent dat we dan in bijvoorbeeld twee weken tijd echt een keer of drie, vier sperziebonen hebben gegeten. Mij komt het dan eerlijk de neus uit, maar het werkt wel. Dus zo gaan we dan maar alle groenten weer een voor een langs hihi.

Tip 3: blijven afwisselen met iets wat ze lekker vinden. Bij ons bijvoorbeeld spinazie, tomatensaus, zoete aardappel, pompoen en erwtjes. Zo blijft het eten toch ook gezellig. Want dat is volgens mij ook belangrijk.

It is dinnertime... Onze kat Striezel verdubbeld zijn kansen op wat extra eten haha. PS zijn dit niet super schattige voetjes?!
It is dinnertime… Onze kat Striezel verdubbeld zijn kansen op wat extra eten haha. PS zijn dit niet super schattige voetjes?!

En dat tweelingen nu zouden eten omdat de ander eet, is bij ons niet aan de orde. Ja bij een koekje wellicht maar bij groenten bepaalt ieder voor zich of hij het wel of niet wil. En gelukkig wordt het nu ook weer vaker wel willen. Haha.
Overigens hebben we deze fase ook wel gehad met bepaalde soorten fruit zoals frambozen en aardbeien en appel. Maar nu zijn mijn mupkes echt super fruit eters.

Een ander voedingsthema is gebak. Onze dame smikkelt er graag van en er is eigenlijk niks dat ze niet lust/hoeft. Bij onze knul is dat wat anders. Onze verklaring is dat hij, toen hij als pasgeboren baby onderzoeken en met die onderzoeken altijd suikerwater kreeg om hem rustig te houden. In onze optiek associeert hij zoet dus met iets negatiefs. Toen hij één jaar werd wilde hij zijn taart eigenlijk niet eens hebben. Inmiddels eet hij ook al aardig wat koekjes en gebak, maar zeker niet alles. Haha, maar dat vinden we eigenlijk geen probleem. Hij proeft overigens nagenoeg alles en dat vinden we al lang super, want dat geldt namelijk niet alleen voor gebak.
Laatst waren appelflappen onderdeel geworden van Konditorei Miss Friszz (lees hier de blogpost inclusief recept!). En ondanks dat ik zei dat ik ze dit jaar niet meer zou bakken, heb ik manlief deze week helemaal gelukkig gemaakt. Juist ja, een bakblik vol appelflappen. Onze dame heeft er ook lekker van gesmuld, maar onze knul proefde twee keer en moest er niks van hebben. Dus zo kan het gaan. Manlief vond het stiekem ook niet zo erg… hihi, meer appelflappen voor hem!

tweelingdialoog appelflap
het bewijs: een appelflap-foto van mijn IG account Miss_Friszz

Fijne avond nog! Ik ga straks in ieder geval de aflevering kijken van Great British Bake-Off. Met een kopje thee of zo. 😉
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *