Project Konditorei Miss Friszz Dag 25

Project Konditorei Miss Friszz Dag 25

Tea for two, and two for tea. Tea for you and tea for me…. Tralala. Altijd een vrolijk deuntje. En dit deuntje doet me dus niet alleen aan thee denken, maar ook aan iets lekker zoals een koekje. De vitrine van miniatuur Konditorei Miss Friszz is overigens al bijna helemaal gevuld…
Een tijdje geleden werden de Vanillekipferln al onderdeel van het assortiment van Konditorei Miss Friszz (lees hier de blogpost over de Vanillekipferln, incl recept) en gisteren chocolate chip cookies. Maar er komen nog een paar koekjes aan hoor. En hoe kan het ook anders die zijn gekoppeld aan de kerst. Immers rond die feestdagen wordt er altijd veel (koekjes) gebakken. De zelfgebakken koekjes worden in het schaaltje op tafel vaak aangevuld met een paar gekochte. Tot deze laatste categorie behoort de aanvulling van vandaag. Nieuw in het assortiment van miniatuur Konditorei Miss Friszz van vandaag: Lebkuchenherzen.
Lebkuchen met chocolade omhuld en met een kern van abrikozenjam. Nomnomnom.

De koekjes voor Konditorei Miss Friszz waren niet zo lastig te maken van klei. Hartjes vormen van klei en lakken met een hoogglanslak. Het bedeltje wilde ik echter wat uitdagender voor mezelf maken. Dus het is een opengebeten koekje geworden. Zodat je ook mooi alle lagen kunt zien.
Ik vind het goed gelukt. Maar oordeel zelf…

20150922_185101
Lebkuchenherzen
20150922_185147
het Lebkuchenherz-bedeltje

Morgen een ander kerstkoekje hihi.
Tot dan!
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *