Project Konditorei Miss Friszz Dag 26

Project Konditorei Miss Friszz Dag 26

Gisteren werden er al gekochte koekjes toegevoegd aan het assortiment van miniatuur Konditorei Miss Friszz. Zo ook vandaag. Mijn moeder heeft ze wel eens zelf gemaakt, maar het werd altijd snel een enorme bende. Want het deeg is super plakkerig. En als je er dan ook nog sterretjes uit moet steken (met in al die punten potentieel plakdrama…). En niet onbelangrijk. Je kunt erg lekkere kopen. Maar ze horen wel bij kerst: Zimtsterne.
Overigens zijn er nog meer gekochte koekjes lekker die vaker in de kerstkoekjesschaal komen (afhankelijk van de hoeveelheid die wel zelf gebakken krijgen in meer of mindere mate haha). Bijvoorbeeld dominosteine. Kleine vierkante koekjes met lebkuchendeeg en marsepein. Of iets heel anders geleiringetjes. Vooral die van echt fruitsap. Alleen al de gedachte aan kerstkoekjes laat mij spontaan watertanden. Nomnomnom. Nog minder dan drie maanden en dan is het weer zo ver. Ik had mij voorgenomen om voorlopig geen maand meer te doen, maar volgens mij wordt de december maand toch weer eentje met een thema haha. In het begin een beetje sinterklaas, maar verder vooral advent en kerst! Verheug mij er al op!

Maar goed terug naar de Zimtsterne van Konditorei Miss Friszz. Kleine zoete kaneel-notensterretjesĀ met een glazuurlaagje. Het was nog even puzzelen hoe ik dit zou aanpakken… De eerste batch is niet door mijn keuring gekomen. Het deeg wat te egaal. Uiteindelijk heb ik er voor poging twee fijn gemalen noten doorheen gedaan haha (ik was immers zeer aangenaam verrast door de combinatie met het gemalen maanzaad). En nu heeft het inderdaad de goede consistentie. Het glazuur had wellicht wat witter gemogen, maar zelfgemaakt glazuur ziet er vaker wat lichter uit, dus dit zijn de uiteindelijke Zimtsterne van miniatuur Konditorei Miss Friszz:

20150926_143745_resized
miniatuur Zimtsterne

Zo nu gauw even de was doen. Want dat moet natuurlijk ook gebeuren :-).
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *