Project Konditorei Miss Friszz Dag 30

Project Konditorei Miss Friszz Dag 30

And now, the end is near… Zo begon in ieder geval een heel bekend liedje van Sinatra. Hihi. Zo dramatisch is het gelukkig nou ook niet, want Miss Friszz gaat gewoon door. Maar Project Konditorei Miss Friszz is klaar. En tja waar sluit je dan mee af?! Bij Heel Holland Bakt heet het een spektakelstuk en bij Great British Bake-Off noemen ze het een showstopper. Tja dan kan ik niet anders dan iets te kiezen met het thema kerst. Kerstkoekjes hebben we wel gehad, maar… Vandaag nieuw in het assortiment van miniatuur Konditorei Miss Friszz: ein Lebkuchenhaus!

20150930_163029_resized
mein Lebkuchenhaus
20150930_163645_resized
OMG hihi isn’t it cute?

De afgelopen dagen, met zieke mupkes, onderstrepen voor mij het belang van je gezin en je familie. En natuurlijk zijn verjaardagen dan leuk, maar met de kerst is iedereen een soort van jarig. Je versiert het huis leuk, zit knus bij elkaar met familie en vrienden, zorgt voor iets lekkers te eten (en natuurlijk lekkere kerstkoekjes) en doet je best om een leuk cadeautje voor de ander te zoeken. Kortom een mooie periode om even stil te staan hoe goed we het hebben. Het is so-wie-so belangrijk om regelmatig stil te staan bij de rijkdommen die je hebt. In mijn geval een man die van mij houdt, twee super schatjes van mupkes, lieve ouders en vrienden die altijd voor mij klaar staan, maar ook een fijn huis, mooi weer, een heerlijk schoon opgemaakt bed, warm water uit de kraan, een kopje lekkere thee (soms een lekker koekje of gebakje erbij), vanavond weer gezellig tv kijken en appen met mijn moeder (ieder kijkt Great British Bake-Off thuis, maar ondertussen appen we de hele tijd commentaar heen en weer ‘GEWELDIG’).
En zo staat het Lebkuchenhaus dus voor huiselijke gezelligheid en familie en vrienden. En dat is een groot goed. Het spektakelstuk van Konditorei Miss Friszz is lekker kitsch haha. En als bedeltje? Een gingerbreadmannetje. Kan overigens ook zeer goed gemaakt worden met het recept van de lekkere gemberkoekjes (blogpost van 27 september).

20150930_192630_resized_1
Home is where you celebrate Christmas!

Ik vond het in ieder geval leuk om te doen. Al heb ik ook wel weer zin in om met andere materialen aan de slag te gaan. Ik heb tussendoor ook wat genaaid en gehaakt en daarover binnenkort meer. Maar het was toch vooral klei wat de klok sloeg. En bovendien wordt het tijd om verder te gaan aan mijn gehaakte familiedeken (echt een meerjarenplan haha).
Nu eerst een kopje thee en me verheugen op een gezellige avond! …want de Great British Bake-Off is weer op BBC 1. Whoopwhoop!!!
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *