Dierendag; huisdieren Strudel en Striezel

Dierendag; huisdieren Strudel en Striezel

Zo zeg. Na iedere dag bloggen was het even rustig. De mupkes waren afgelopen week snotterig (en onze dame had pseudokroep gehad) en de afgelopen dagen had mama het dan eindelijk ook (niet dat ik dat wilde, maar ja soms helpt er niks meer tegen). Droge ogen, een kriebelkeel en niezen tot je t woordje gezondheid niet meer kunt horen haha en n stomme loopneus telkens als gevolg. Gaat gelukkig allemaal wel over, maar het was wel even lastig. De beperkte energie ging al snel op aan de mupkes. Maar vandaag tijd om lekker even te bloggen. Het is namelijk Dierendag. En wij hebben twee katten als huisdieren.
IMAG0101De katten zijn broer en zus en komen van een hooizolder van een groot huis. Ik heb ze al van kitten af aan. Hihi. Lang verhaal kort gemaakt. We gingen naar een winkel waar ik iets mocht uitzoeken voor mijn afstuderen. Ohh vertelde de verkoopster wij hebben puppy’s en binnenkort ook kittens. Mij floepte eruit dat ze dat niet moest zeggen want dan wilde ik er wel eentje. Ohh, maar dat was geen probleem hoor. Ik mocht ze zo hebben. Mijn moeder zorgde nog voor wat afstand want ‘bel nou eerst maar met de dierenarts wat zo gemiddeld kosten zijn en zo…’ Waar mijn moeder geen rekening mee had gehouden was dat de dierenarts zei tja als het een binnenkat wordt, is het beter als je er twee neemt hihi. En de rest is geschiedenis. De katten zijn echt broer en zus en konden soms niet met elkaar (het bloed zat soms letterlijk op de muur), maar ook echt niet zonder elkaar. En nu nog liggen ze heel vaak samen in een mandje. Ze zijn inmiddels al 13 jaar en je merkt dat ze inmiddels ook wat rustiger zijn. Maar dagelijks hebben ze wel even hun vijf gekke minuten haha. Overigens zijn ze nooit buiten geweest. Ze konden destijds niet van de hooizolder af en daarna woonden ze bij mij op een flatje. Wel zijn ze gewend dat ze wel eens een tuigje aankregen en zo toch naar buiten konden, maar de poes wilde zelfs meestal weer direct naar binnen haha. Of ze moest bij mij op schoot.
Hun namen kiezen was nog niet zo eenvoudig. Mijn moeder had ooit ergens gelezen dat katten met een r in de naam beter naar de naam zouden luisteren. Oké geen idee of het waar is, maar het was een poging waard. Verder wilde ik namen die naar Oostenrijk zouden verwijzen en ik hou van lekker eten… Dus onze poes werd Strudel (zwart met een beetje wit; naar bijvoorbeeld een lekkere Apfelstrudel) en ons katertje werd Striezel (wit met zwarte vlekken; vernoemd naar een Oostenrijks gevlochten brioche brood). Waar ik geen rekening mee had gehouden was de uitspraak. Want als we bij de dierenarts komen wordt er omgeroepen Struudel (i.p.v. Stroedel) en Striezel (i.p.v. Strietsl). Maar goed dat zijn we inmiddels wel gewend. En thuis hebben ze nog de bijnamen Lulu (uitspraak is Loeloe) en Lili (uitspraak Lielie). Geen idee hoe we daar zo aan komen, maar ooit was het gewoon zo. Overigens heb ik altijd wel iets met grappige namen gehad voor mijn huisdieren. Mijn twee goudvissen heetten Hennes en Maurits (juist vernoemd naar de H&M, kocht er nauwelijks wat maar ik vond het wel een leuk grapje en origineler dan blub en nemo of zo haha). Dan had ik ooit nog twee schildpadjes (het soort dat bij iedereen doodging en bij ons oud en groot werd… zelfs zo oud dat we ze kattenvoer en meelwormen voerden. Inmiddels wonen ze bij iemand anders die een prachtige vijver voor ze had) genaamd Suske en Wiske. Mijn hamster heette Max (eigenlijk Maximilian om mijn roots letterlijk handen en voeten te geven) en mijn twee woestijnratjes Quickie en Sjoesjoe. De woestijnratten waren namelijk super snel en en sjoesjoe was het geluid van een langssjezende woestijnrat haha.

IMAG0982
Strudel
IMG_20150814_154305
Striezel en OMG wat ben ik dol op die lieve roze voetzooltjes

Vandaag is dierendag en krijgen de katten een extra knuffel (onze knul kroop gezellig op het kattenkussen om de kat te knuffelen en vervolgens wilde hij op de kat gaan zitten oeps haha, Striezel maakte zich snel uit de voeten) en wat lekkers. Met de komst van de tweeling zijn ze wat verwaarloosd, maar inmiddels hebben we weer een beetje avond dus vooral Strudel kruipt vaak gezellig bij mij op schoot zodra ik maar ergens mijn derrière neerzet. Al is ze sinds de komst van de tweelingen ook een stuk knuffeliger naar vreemden toe. Striezel deed dat altijd al wel in de hoop op iets lekkers, maar Strudel eigenlijk nooit. Nu lijkt ze de knuffels te pakken waar ze kan haha. Dus ik ga nog gezellig even knuffelen.

IMG_20150816_185351
Lekker knuffelen op hun eigen kussen! Krijg je toch spontaan zin om erbij te kruipen?! Haha

Fijne Dierendag!
XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *