Een nieuwe opdracht: feestkroon Partyszz

Een nieuwe opdracht: feestkroon Partyszz

Allereerst HIEPERDEPIEPERDEPIEP HOERAAA. Kasper is gisteren 2 jaar geworden en ik mocht zijn feestkroon maken.
Zo gaaf om te doen. Ik kreeg dus mijn tweede opdracht: ditmaal was het verzoek een feestkroon te ontwerpen en te maken. Ik kreeg nagenoeg de vrije hand. De opdrachtgever zei alleen het is voor een jongetje dat twee jaar wordt, liefst met naam en zonder getal of iets van jarig, zodat hij de kroon eventueel ook kan gebruiken bij bijvoorbeeld een Naamdag of een andere feestelijke gebeurtenis.
Oké dan had ik nog wel een paar vragen aan de opdrachtgever.

 • Gelijke punten rondom, alleen drie aan de voorkant of voor hoger en achter laag? Dat laatste leek mij wel speels.
  Ja, dat vond ze ook.
 • Welke kleuren? Alleen blauw, of bijvoorbeeld ook een beetje rood?
  Het leek haar allemaal wel leuk, kijk maar wat het mooiste wordt. Maar het hoefde niet alleen blauw.
  Helder.
 • Vindt het jongetje ook iets speciaals leuk? Autootjes? Nijntje? Vliegtuigen? En vind je het leuk om dat op de kroon terug te zien.
  Ohh ja dat is leuk. Hij is een echt jongetje en vindt auto’s en zo helemaal super.

Maar ja een kroon had ik nog nooit gemaakt… Wel op internet een boel zien langskomen en mijn mupkes hebben ook ieder een prachtige kroon. Haha, maar vanwege tijdgebrek heb ik die gekocht. Mijn mupkes liepen een week lang met de kroon. Geweldig vonden ze het. De mussen vielen van het dak, maar de kroon moest op. De start van het ontwerp waren dan toch mijn eigen mupkes. Aangezien mijn kids ook twee zijn, nam ik de omtrek van hun hoofden. En ik wilde op twee plekken een klittenband sluiting. Dan zit het wel zo netjes. In mijn stoffenbak had ik een stofje met allemaal auto’s erop. Dat werd mijn uitgangspunt.

stoffenkeuze
stoffenkeuze
strijken, knippen en nog ns strijken
strijken, knippen en nog ns strijken
naaien...
naaien…

En aangezien het niet blauw hoefde… Rood geruit met aan de binnenkant blauw met sterren. Jeetje het was nog een heel gepuzzel  want hoe hoog maak je de punten. Uiteindelijk is de hoogste 12 cm geworden, met een breedte van 12 en een kleine overlap met de punt ernaast die 9 cm hoog en breed was. Links en rechts dan nog telkens twee punten van 6 hoog en aan de achterkant een recht stuk. Want als het hoofdje groeit en ze willen de kroon opnieuw gebruiken dan blijft het altijd netjes uitzien. Ik maakte de naam van vilt en stof en een vlaggenlijn van vilt. Tot zo ver tevreden. Voor het keren van het werk (lees bijna klaar…) had ik de punten wel geknipt zodat ik die goed kon keren, maar de dalpunten niet ingeknipt. Oeps… Plooien tot gevolg.
20150915_232738_resized
Dus alles weer loshalen en opnieuw doen. Jaaa, nu was die mooi. Gauw een foto naar de opdrachtgever en die was tevreden. En ik kan inmiddels zeggen dat de kroon Kasper super stond! O ja en de kroon moest natuurlijk nog een naam krijgen. Vanwege de vrolijke vlaggetjes: feestkroon Partyszz!

Dit soort opdrachten zijn geweldig om te doen. Lekker creatief bezig zijn en speciaal iets ontwerpen voor iemand. Super.
Hier nog een paar kiekjes van het eindresultaat!

de achterkant en ook daar zitten autootjes
de achterkant en ook daar zitten autootjes
Zijkant met autootjes en vlaggenlijn
Zijkant met autootjes en vlaggenlijn
de voorkant van de feestkroon
de voorkant van de feestkroon

Wil je ook zo een mooie feestkroon? Dat kan. Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier.

XOXO, Miss Friszz
ps binnenkort komt er een aparte pagina op de site van Miss Friszz met meer informatie over wat je allemaal zou kunnen bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *