Swappen; leuk of niet?

Swappen; leuk of niet?

Nu eindelijk weer tijd voor een postbericht. Haha. Eerst werden we geteisterd door het ene na het andere verkoudheidsvirus. En afgelopen week was alles grieperig. Zelfs ik was afgelopen weekend geveld. Rillend en met een gevoelige huid en pijnlijke gewrichten regelmatig onder de wol. Maar langzaamaan ben ik weer mens. Dus nogmaals echt weer tijd voor een berichtje op Miss Friszz! Vandaag eentje over SWAPPEN.

Op instagram (mijn account is Miss_Friszz) zag ik vaker de term swappen. Waaat? Swappen. Ik zag een oproep om je aan te melden voor de moeder der swappen: de instaswap (zie voor gedetailleerde informatie www.instaswap.nl). Ik deed dus recentelijk mee aan de instaswap 2015 fall edition. Tijdens de swap maak je voor een onbekende een postpakketje. Die verstuur je op een afgesproken datum. Iemand anders maakt voor jou dan een pakketje. Er deden ruim 1700 mensen mee. Ik vind het concept om iets leuks voor een onbekende te doen super leuk. Helemaal gezien al het geweld van de afgelopen dagen. Lets make de world a happy or happier place.

mijn moodboard
mijn moodboard

Ik schreef mij dus in en maakte op mijn IG account een moodboard met vanalles wat ik leuk vind. En dan wachten… en natuurlijk nadenken over wat ik voor mijn swapmaatje zou maken… Begin november ontving ik mijn pakketje. Super leuk. Helaas was de envelop ietwat beschadigd in de post, maar verder niet geopend. Jeetje ik ben goed verwend. Een lief handgemaakt kaartje, rietjes, bordjes, notitieblokje, vlaggenlijntje, happy pills en een mooie handgemaakte sleutelhanger. En op het kaartje had Sophie geschreven dat ze het een plezier vond om het pakket voor mij te maken. Big smile tot gevolg. Hoe simpel wil je het hebben haha.

ik ben echt goed verwend en het uitpakken was een feestje!
ik ben echt goed verwend en het uitpakken was een feestje!

Helaas was mijn swapmaatje iets minder ermee bezig. In eerste instantie kon ik niet zo veel met haar geplaatste foto’s. Mijn swapmaatje plaatste, nadat de organisatie haar had gevraagd om meer informatie over zichzelf te plaatsen ter inspiratie van de swap, een foto met wat informatie. Ze hield van roze en legergroen. De rest weet ik al niet meer en binnen twee weken had ze de foto al weer verwijderd van instagram. Ik koos dus voor roze… na wat nadenken maakte en kocht ik de volgende dingen:

  • ik kocht een stempel (neon roze) met een stempelkussen
  • ik haakte knalroze lippen en maakte er een sleutelhanger van
  • ik maakte van klei een roze eiffeltoren hanger (want ze had ergens geschreven dat ze zo graag met de eiffeltoren op de foto wilde en dat het niet ging. Met de kettinghanger kon ze er altijd mee op de foto winkwink)
  • ik maakte een origami kraanvogel. Uiteraard in roze. Een kraanvogel zou geluk moeten brengen en dat wens je een ander toch altijd?
  • ik kocht nog een andere stempel
  • ik kocht nog een aantal stickers voor haar
  • tegen het einde zag ik nog dat ze op een foto had gezegd dat ze van popcorn hield. Dus ik vulde een zakje met popcorn mais zodat ze zelf popcorn kon maken
  • en uiteraard versierde ik het handgeschreven kaartje en pakte ik alles mooi in en versierde de doos waar ik het indeed.
IMG_20151023_152601
pink hot lips
IMG_20151101_142530
een selectie van de inhoud incl mijn zelfgemaakte kaartje. Uiteraard met eekhoorn want dat past toch super bij de herfst?!
IMG_20151101_193209
een feestje om te ontvangen dacht ik zo…

In de week van de verzending verschenen al snel de eerste foto’s van IG’ers die hun pakketje hadden ontvangen. Want ook dat was part of the deal. Maak een leuke foto van je cadeautjes als je het pakket ontvangen hebt en vul zo dus IG met leuke feelgood posts. Ik keek regelmatig bij mijn swapmaatje maar niks… Uiteindelijk heb ik maar gevraagd of ze het al ontvangen had, want volgens de track en trace code had ze het al een dag later moeten hebben ontvangen… Nee hoor. Nou bleek uiteindelijk dat haar moeder het pakketje apart had gelegd. Oké wij vertellen thuis zoiets, maar dat kan natuurlijk daar anders zijn. En vervolgens kreeg ik een simpel zinnetje “Ik heb het binnen hoor echt super bedankt wat een leuke cadeautjes!!!!”. Goed daar zat ik dan geen foto maar tenminste wel een bedankje. Erg om te moeten concluderen dat ik toch niet zo onbaatzuchtig ben haha, want stiekem was ik best trots op mijn pakketje en kon er gevoelsmatig nu niet echt mee pronken (hoe bedoel je je doet iets leuks voor iemand anders haha). Dus dat was dan uiteindelijk na wat soulsearching ook mijn conclusie. Ze heeft het ontvangen en schijnbaar vond ze het leuk en dat was het doel. Vink.

Terugkijkend was het dus toch erg leuk om te doen. Ik vond de lippen een uitdaging om te haken en de eiffeltoren leuk om te kleien. Ook t inpakken was nog een plezier om te doen. Veel voorvreugde dus… Verder kreeg ik een mooi pakketje en het was leuk om onderdeel te zijn van het grotere geheel. Met spanning wachten of je pakketje al in de brievenbus zat. En alvast genieten van al die foto’s op instagram. Ik zou al met al dus nog wel een keertje mee willen doen. Al hoop ik stiekem dan toch dat ik een swapmaatje krijg die er net zo veel zin in heeft als ik…

XOXO, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *