Pasen deel 1

Pasen deel 1

Vandaag het begin van een reeks berichtjes over Pasen. Je leest nu Pasen deel 1. Ik heb dit jaar verschillende Paasactiviteiten gedaan en ik heb er nog gepland met de twins. Nou ja eerlijkheidshalve vaak ook alleen met onze meid, want meneer geniet nog intens van zijn middagsslaapje.

Maar deze eerste activiteit hebben we gedaan met beide mupkes. Ze hadden een weekje carnavalsvakantie en jeetje wat een rotweer. Het regende en regende en regende (gelukkig is het weer ons nu beter gezind). Ik had dus voor deze week allerlei activiteiten gepland, waaronder eitjes verven. Ik had namelijk de week ervoor leuke kleine houten eitjes gevonden bij de Action. En mij leek het leuk om gepersonaliseerde eitjes te maken voor in de paastakken. Daarnaast had ik nog wat potjes vingerverf gescoord, dus dat leek mij wel een geslaagde combinatie.

20160210_093442_resized
het regent, het regent, de pannetjes worden nat…

Op de gekozen dag heb ik de tafel met tafelzeil bekleed en nog een extra vel papier erop gelegd… En toen gingen de potjes open. Het kostte de twins wat overwinning maar uiteindelijk gingen hele vingers en handen in de potjes. Ik had van twee rietjes een soort brug gemaakt waar de geverfde eitjes aan konden hangen en drogen. De creaties op de eitjes leken soms wel op artistieke lentebloemen in het veld. Eigenlijk wilde ik de eitjes cadeau doen, maar ik vind ze stiekem zelf zo leuk dat ik ze gewoon lekker zelf houd.

20160210_145536_resized
waar rietjes al niet voor kunnen dienen
20160210_115524_resized
artistieke bloemencreaties

Ik heb nog de namen van de mupkes op de eitjes geschreven zodat ik ze voor later kan bewaren. Soms kun je zo met je eigen idee in je nopjes zijn en dit was er eentje van. Nu nog bedenken hoe ze optimaal kunnen schitteren.

Fijne avond en nog en fijn weekend!
Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *