Pasen deel 3

Pasen deel 3

Pasen deel 1 en Pasen deel 2 hadden allebei een knutsel thema. Pasen deel 3 stiekem ook wel, maar dan met brooddeeg. Ik had op Pinterest verschillende konijnen broodjes (ik had toch gezegd dat deze Pasen bij ons een bunny thema gaande was hihi) voorbij zien komen. En ik vond ze zo schattig dat ik ze gewoonweg MOEST proberen.

Nou ben ik altijd vóór het maken van eigen brooddeeg, maar met een stuiterende tweeling van bijna drie nu, koos ik toch maar voor een pakje. En achteraf was wellicht wit brooddeeg eenvoudiger, maar ik koos voor een lekker donker brood mét pitjes. En juist die pitjes maakten het vormen van het konijntje ietwat lastiger. Een aantal broodjes zagen er dus niet echt uit als konijntjes, maar al met al was ik toch wel tevreden. Al had ik ze wellicht iets korter in de oven mogen laten want de oortjes waren een beetje crispy. Hihi nog een nadeel van donker brood maken is dat je minder snel ziet of en hoe snel het brood bruint. Maar goed. Hoe maak je deze schattige broodjes?

Simpel…

Benodigdheden:

  • 1 recept voor brooddeeg (iets zonder pitjes is ideaal)
  • Schaar
  • Oven

IMG_20160315_092455

Nu nog bakken...
Nu nog bakken…

De ‘how to’ van de Pasen deel 3:

  1. Maak het deeg volgens recept of verpakking.
  2. Verdeel het deeg in gelijke delen (mijn bolletjes hadden een gewicht van 45 gram en ik kreeg 16 in totaal). Vorm van ieder stukje een ovaal bolletje.
  3. Knip met de schaar twee oren.
  4. Laat afhankelijk van het recept nog een keer rijzen en bak ze in de oven af.
Zijn ze niet super schattig?
Zijn ze niet super schattig?

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *