Pasen deel 5

Pasen deel 5

Pasen deel 5 is weer een lekkere creatieve… ahum nou niet echt… of toch wel?! In ieder geval gaat blogbericht Pasen deel 5 over een mega grote fail op bakgebied. Haha ik ben er even helemaal klaar mee. Ik kijk namelijk regelmatig op pinterest en zag de meest mooie cakes met een verborgen vormpje erin. Dus in het kader van de bunny thema leek het mij geweldig om een cake te bakken met een bunny erin. Leuk toch?!

Nou poging 1 was met een gekochte chocoladecake. Ik stak met ons meisjesmeisje kleine kuikentjes uit (want ik had nog geen bunny vorm die klein genoeg was voor de cakevorm haha. Dus voor een testrun voldeed een paaskuikentje dan toch ook). Oké ik had de verpakking niet goed gelezen en het betrof een chocoladecake met kleine stukjes chocolade en de cake was ietwat kruimelig. Sommige kuikentjes hadden daardoor niet echt een snaveltje of een staartje hihi. Maar het idee gold voor een testcake… Kuikentjes op een dun laagje cakebeslag (ook uit een pakje want gemak diende even de mens) en netjes beslag erlangs gespoten zodat de kuikentjes niet zouden omvallen. En nee tijdens het bakken zijn ze ook niet echt omgevallen… ze bleven netjes naast elkaar… Maar ze kantelden en dreven zo een beetje aan de bovenkant van het beslag. Resultaat een soort blopjes aan de bovenkant (met veel fantasie kon er soms nog wel een kuikentje in herkennen), maar in ieder geval wel een smakelijke cake.

Oké, zo makkelijk liet ik me niet uit het veld slaan. Bunny vormpje gevonden (ik heb echt een zwak voor leuke uitsteekvormpjes… mijn blikken doos is al bijna tot de rand toe gevuld… misschien moet ik sorteren op thema en alles in een apart blik hahahaha) en vandaag was het tijd voor poging twee. Dit keer een gewone gekochte cake voor het vormpje en een rococo (chocolade kokos cake want het moet natuurlijk wel allemaal een beetje lekker smaken) voor erover heen. Weer gezellig uitsteken met onze meid (overigens vond ze het geweldig om chef van de proefafdeling te zijn hihi) en dit keer niet op een laag cake, maar de cake er alleen omheen en heel dun erover heen. So far so good.

Het cake snoepen was in ieder geval geslaagd haha.
Het cake snoepen was in ieder geval geslaagd haha.

De cake kwam prachtig en heerlijk geurend uit de oven. Het hele huis rook zalig op deze zondag, maar des te groter de teleurstelling toen ik de cake open sneed. Niks geen bunny te zien. Het leek wel alsof de gekochte cake vloeibaar was geworden. Want de onderkant was een streep licht en de bovenkant was een streep donker geworden. Ik zal je de foto’s besparen en mijn gezicht ook. Jeetje ik ben even helemaal klaar met die secret inside cakes. Wellicht ligt het eraan dat ik gekocht en zelfgebakken gemixt heb en dat het dus niet exact dezelfde soort cakes waren, maar poeh. Geef mij maar gewoon een lekkere cake of taart met wat minder spektakel aan de binnenkant whahaha. Of als iemand natuurlijk nog de gouden tip heeft, waag ik me er misschien nog wel eens aan (heel erg misschien), maar voorlopig voor ons maar een ‘gewoon’ paaslammetje bij de paasbrunch ;-).

Hier was ik nog vol verwachting naar het mooie patroon van binnen...
Hier was ik nog vol verwachting naar het mooie patroon van binnen…

Fijne avond nog!
Liefs, Miss Friszz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *