Boekreview: de geheime tuin

Boekreview: de geheime tuin

De komende tijd zullen er regelmatig artikelen verschijnen met daarin een review van een boek uit de categorie creatief. Inspiratie haal ik eigenlijk overal vandaan: tijdens het wandelen in de tuin of het bos, een liedje dat ik toevallig ergens hoor, of een vogel of vlindertje dat langs vliegt. Meestal zijn het de kleine dingen die het hem doen. Maar een andere inspiratiebron voor mij zijn dus boeken. Boeken laten je de wereld door iemand anders zijn of haar ogen zien en  soms leer je nieuwe vaardigheden. In dit artikel trap ik af met een review van het boek van Mijke Desserjer (website Mijksje): de geheime tuin, botanisch illustreren en ontwerpen. Ik had dit boek meteen besteld toen het uitkwam, maar door de studie die prioriteit had, stond hij een maandje of twee even heel mooi op de boekenplank te wachten. Mijn studie is klaar voor nu en dus tijd voor andere zaken waaronder ook het nader bekijken van dit boek.

Review: De geheime tuin.

kijk nou wat een mooie kaft

Vormgeving
Op de voorkant prijkt een prachtige illustratie van een stolp met allerlei takjes en bloemetjes. Het is een handzaam boek met harde kaft. Het boek telt ruim 90 pagina’s en staat bomvol illustraties en tips. Mede door de tips is het in mijn ogen ook geschikt voor de wat minder ervaren hobbyist. Het kleurgebruik is rustig en het warme donkergroen met lichtroze is een fijn ogende kleurcombinatie.

Aan de slag
In het boek wordt eerst iets uitgelegd over de gebruikte materialen. Ik gebruik regelmatig een pen en potloden, maar dan altijd om details of een patroon op (gekleurd) papier te maken. Deze gebruik ik dan weer voor mijn illustraties. Ik maak eigenlijk nooit tekeningen met pen als illustratie op zich.
Maar soms moet je even uit je eigen comfort zone stappen en iets nieuws proberen. Bovendien wilde ik graag meer leren over het botanisch illustreren. Het boek leest makkelijk weg, mede door de vele illustraties die erin staan. Dit zijn overigens vooral zwarte pentekeningen. Persoonlijk had ik wellicht iets meer kleur in het boek leuk gevonden (bijvoorbeeld door een natuurfoto of een ingekleurde illustratie), maar nu staan de lijnen centraal en daar is ook wat voor te zeggen.

Prijs-kwaliteit verhouding
Het boek kost nog geen €18,00 (d.d. juli 2018). Je krijgt een boel tips en inspiratie.
Naar mijn mening heeft dit boek een prima prijs-kwaliteit verhouding en als je wil leren hoe je stap voor stap botanische elementen kunt tekenen een aanrader. 
Het boek is uitgebracht via Kosmos Uitgevers en is o.a. via de website van Mijke Desserjer (klik hier voor de directe link naar haar webshop) te bestellen.

Inspiratie
Zoals ik al zei haal ik uit een goed boek vooral inspiratie. Ik ben niet op zoek naar een boek om de stijl van iemand anders te kopiëren. Desalniettemin moet je natuurlijk wel soms oefenen met nieuwe technieken maar dan dus in je eigen stijl. Op basis hiervan heb ik een illustratie gemaakt. Hoe vinden jullie mijn illustratie geworden?

my little garden party

 

Liefs,
Sophie

ps Deze review geeft uiteraard mijn eigen mening weer en is op geen enkele wijze gesponsord.

Eén gedachte over “Boekreview: de geheime tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *