Miss Friszz: doelen

Miss Friszz: doelen

Het afgelopen jaar heeft vooral in het teken gestaan van studie en van het (her)ontdekken welke kant ik nu graag met Miss Friszz op zou willen. En vooral waar wordt ik nu blij van? Ik ben er nog niet 100% uit (maar ben je dat ooit wel helemaal als je je wil blijven ontwikkelen tenminste?!), maar wel voor 90%. En dat voelt goed. Ik dacht dat het wellicht leuk was om mijn pad tot ondernemer met mij te volgen. Tijd om voor jullie een tipje van de sluier op te lichten en in dit artikel ga ik het hebben over mijn doelen. Waar wil ik naar toe en waar ga ik de komende tijd aandacht aan geven.

Wat is er tot nu toe allemaal gebeurd?
Toen ik moeder werd van onze tweeling ging ik opnieuw nadenken waar ik nou gelukkig van werd, wat wilde ik carrièretechnisch doen? Nadat ik een summercourse illustreren met papier had gevolgd (die ik had gewonnen bij een illustratiewedstrijd), wist ik het. Ik wilde kleine feestjes maken met mijn illustraties.

mijn winnende ontwerp

Ik was er dus uit: “ik word illustrator”. Maar al snel had ik het gevoel dat ik hiervoor wel iets meer bagage in mijn rugzak moest hebben. Vandaar de studies. Tijdens mij studie “starten als ZZP-er” heb ik mijn ondernemingsplan geschreven. Mede hierdoor kreeg ik steeds scherper waar ik mij echt op wilde gaan richten en misschien ook net zo belangrijk wat niet. Ik wilde bijvoorbeeld wel illustraties maken die iemand voor een geboortekaartje zou kunnen gebruiken, maar geen volledige geboortekaartjeslijn met alle stress en deadlines van het tijdig afleveren van dien.

Waar word ik nou wel echt blij van?
Essentieel als ondernemer is in mijn ogen iets doen waar jij zelf blij van wordt. En ik word blij van confetti, gebak en schattige diertjes (veelal met dikke billen haha), maar dan vooral met een twist of knipoog uitgevoerd. Mijn motto geeft het eigenlijk het beste weer: “Miss Friszz is friszz, süß en een tikkeltje eigenwijs”. Kenmerkend voor al mijn illustraties is het gebruik van vrolijke, frisse kleuren en rondere vormen.

Wat zou ik graag willen?
Miss Friszz staat voor feestelijke, vrolijke illustraties. De illustraties zijn in een aantal categoriën in te delen.

 • Een brede range postkaarten met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling (o.a. door het gebruik van mooi papier met een reliëf). Inmiddels heb ik al 6 kaarten uitgebracht, maar het is de bedoeling dat er dit jaar nog een aantal bij gaat komen.
 • Feestpakketten met o.a. uitnodigingen en een caketopper. Ik hoop dat ik uiteindelijk heel veel mensen blij mag maken met één van mijn feestpakketten. Ik heb een heleboel ideeën en nu eindelijk de tijd om alles uit te gaan werken.
 • Portretten. Een portret door Miss Friszz is een vrolijke kleine illustratie van één of twee personen met een aantal elementen waar iemand of deze personen blij van wordt/worden. Deze portretten zijn uitermate geschikt voor ondernemers (MKB en ZZP) die met één afbeelding willen weergeven waar zij en/of hun bedrijf voor staan.

  mijn zelfportret vond ik stiekem best lastig, maar ook super tof om te maken
 • Tot slot hoop ik dat ik ooit met grote regelmaat illustraties mag maken voor tijdschriften op het gebied van eten of feesten, of dat ik zelfs een kookboek mag illustreren. A girl needs to have dreams, right?!

Welke doelen heb ik mij voor het komende half jaar gesteld?
Je kunt natuurlijk niet alles in één keer oppakken. Trust me… heb ik geprobeerd, maar gaat niet werken haha. Ik heb mij daarom voor het komende half jaar de volgende doelen gesteld:

 • het oppakken van het bloggen en het uitbreiden van mijn portfolio, zodat anderen makkelijk kunnen beoordelen of mijn stijl van illustreren bij hem of haar past. Dit ga ik doen door o.a. illustraties bij mijn blogberichten te plaatsen. Dat is in mijn ogen een win-win situatie. Ik kan een breed scala aan illustraties maken (lees: variatie is leuk) en hiermee kunnen anderen mij en mijn illustraties beter leren kennen.

  dus hup weer lekker veel aan de slag
 • Starten met het ontwikkelen van mijn feestpakketten. Het komende half jaar wil ik graag minimaal twee feestpakketten ontwikkelen en in de markt zetten. Aangezien ik nog niet zo veel kaas gegeten heb van marketing, zal ik daarbij hulp gaan inschakelen.
 • Een nieuwe lay-out maken voor mijn website. Ik heb inmiddels mijn logo vernieuwd, en wat ideetjes over de vorm van mijn website, maar de tijd om het aan te passen ontbrak (iets met niet alles tegelijk kunnen doen. Oh zo jammer dat er soms maar 24 uur in een dag zitten haha).

En dan heb ik nog wel wat wensen haha, maar als ik bovenstaande al eens gedaan heb, ben ik al heel blij. Ik blijf immers ook mama van een 5-jarige tweeling en balans bij dit alles vind ik van groot belang.

Tijd om verder aan mijn doelen te gaan werken én ook tijdens deze vakantieperiode van de tweeling lekker van hen te gaan genieten!
Fijne zomer!

Liefs,
Sophie

2 gedachten over “Miss Friszz: doelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *