Boekreview: feest!

Boekreview: feest!

Er is een boek dat ik al een tijdje in mijn kast heb staan. Een boek waar ik alleen al van het doorbladeren vrolijk wordt. En dat is het boek “feest!” van Ine Brands. Ine Brands is de eigenaresse van de feestelijke Studio Lala (website Studio Lala). In dit blogartikel een review van dit boek.

Review: feest!

de feestelijke cover

Vormgeving
Feest! De titel zegt eigenlijk al genoeg haha. Maar als je in eerste instantie het boek doorbladert, vond ik het een ietwat druk, misschien zelfs een beetje chaotisch boek. Gelukkig is de indeling al snel helder. Ieder hoofdstuk zijn eigen gekleurde paginahoekje en elk hoofdstuk bevat een feestthema en een feestpaspoort. Vooral dat feestpaspoort is een makkelijke manier om in één oogopslag een indruk te krijgen van het thema, van kleurgebruik tot ‘look and feel’ van de diy’s en printables. Verder staat het boek vol met tips van het maken van feesthoedjes tot zelfs de fotografie.

Aan de slag
Het boek nodigt uit om je feest te creëren met je eigen WOW-factor. Het biedt een boel aanknopingspunten om zelf aan de slag te gaan en het staat echt bomvol met ideeën en tips. Uiteraard is het handig als je zelf een beetje creatief bent en wat knutselmaterialen hebt zoals een pons en uiteraard papier, ballonnen, touwtjes en washitapes passend bij je thema hebt. In mijn ogen vormt het boek vooral een inspiratiebron. Het zelfgemaakte confettikanon staat nog op mijn bucketlist om uit te proberen. Geen geknal, wel de fun…

Zodra het tijd is om een foto ter inspiratie en voor de promotie samen te gaan stellen voor mijn eerste feestpakket (zie ook hieronder bij inspiratie) zal ik dit boek zeker erbij pakken om wat ideeën op te doen over de mogelijke styling.

Prijs-kwaliteit verhouding
Het boek kost €24,99 (peildatum 12 september 2018) en is uitgegeven door uitgeverij Horizon (ISBN: 978 94 926 2602 8). Persoonlijk vind ik het aan de prijzige kant voor een boek over “slechts” diy en feest. Het boek staat echter zo bomvol tips, dat het voor iedereen die zelf graag zijn of haar feestjes aankleed en een beetje handig is en er tijd en energie in wil steken, een heel fijn inspiratieboek is.

Inspiratie
Ik vind het geweldig als een feestje een bepaald thema heeft. En helemaal wanneer dit thema is doorgevoerd in de uitnodiging, de versiering, de taart, drank en de hapjes. In mijn illustraties strooi ik graag rijkelijk met confetti. Ik ben bovendien bezig om mijn eigen feestpakketten te ontwikkelen (via mijn instagram heb je al wat sneek previews kunnen zien). In deze pakketten zitten oa uitnodigingen en een taarttopper.
Van de kaartjes die in de verkoop staan, is mijn olifant het meest succesvol. En laat die nu perfect passen bij mijn taartslinger uit mijn vorige blog (Vier het leven!). Ik knipte daarbij nog een paar ballonnen (want wie zegt dat die niet van papier kunnen zijn?!), et voila!

een beetje inspiratie en een thema…
een feestje in het klein

Ik krijg spontaan zin om een feestje te organiseren… Wellicht weer eens taart bakken haha. Met confetti… een confettikanon dan hè. haha. Het is immers pas feest geweest als je nog weken later confetti achter de kussens op de bank terug vindt. Geintje natuurlijk maar wie weet…
Ik laat uiteraard hier weten als ik het kanon heb uitgeprobeerd!

Ik hoop dat je dit artikel leuk hebt gevonden. Kijk bij de tags “review” mocht je meer van mijn reviews willen lezen. Mocht je vragen of tips hebben over dit artikel, laat het mij weten als reactie op dit artikel. Uiteraard ook indien je een creatief- of kookboek hebt, waarvan je graag een review zou willen (wie weet staat het al in mijn kast :-)). En mocht je een illustratie van mijn hand willen, of willen samenwerken, stuur mij dan een mailtje (info@missfriszz.nl).

Tot de volgende keer!

Liefs,
Sophie

Ps Deze review geeft uiteraard mijn eigen mening weer en is op geen enkele wijze gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *