Mijn illustratieproces: Dino Party

Mijn illustratieproces: Dino Party

Als ik illustraties van anderen zie, vind ik het altijd leuk om te zien hoe ze gemaakt zijn. Dus nu dacht ik dat het wellicht leuk zou zijn, om een kijkje in mijn keuken te bieden. In dit artikel vertel ik iets over mijn illustratieproces. Ik ben momenteel bezig met het uitwerken van mijn eerste feestpakket: de “party starter” en met een aantal nieuwe kaartjes. Een daarvan is een kaartje genaamd “Dino Party”. En het proces om te komen tot dat kaartje laat ik hieronder alvast zien.

Alles begint natuurlijk met een idee. Ik wilde al een tijdje iets met dino’s doen, maar toen wij afgelopen zomer in Wenen een geweldige snoepjeswinkel zagen met de meest prachtige lolly’s en zuurtje, zag ik het ineens voor  mij. Dus toen de tweeling die avond op bed lag, heb ik snel even wat geschetst… Soms test ik het nog even met een ander dier, of met mogelijke andere snoepjes of ijsjes. Maar al snel was de schets klaar.

Vervolgens kies ik uit mijn papier de basiskleuren voor de illustratie. De dino moest groen worden dus in dit geval begon de papierkeuze met een boel kleuren groen.

alleen groen of wellicht een klein beetje blauw?!

Na de kleurkeuze is het tijd om te knippen. Soms schets ik het te knippen onderdeel, soms knip ik het uit de losse pols. In dit geval heb ik geschetst. Ik werk vooral met mijn twee kleine schaartjes: één met rechte punt en één met kromming. En heel soms gebruik ik mijn mes. Dan moet alles natuurlijk geplakt worden. De ene keer met lijm en de andere keer met dubbelzijdig tape.

laagje voor laagje…
en zo ontstaat de dino

De details breng ik in dit geval aan met een fineliner en mijn fijne potloden. De papieren illustratie komt zo echt “tot leven” vind ik.

De polychromos potloden van Faber-Castell zijn echt super fijn!

Tot slot knip ik confetti. Bij een vrolijk en feestelijk kaartje mag confetti toch niet ontbreken?! Ik vind geknipte confetti, die dus niet altijd perfect rond is, de illustratie een gezellige uitstraling geven. En daarmee perfect passend voor de sfeer die ik beoog. Natuurlijk moet de confetti ook nog vastgeplakt worden met lijm en een speld. Maar daarna is de illustratie klaar om ingescand of gefotografeerd te worden (afhankelijk van de mate waarin ik de illustratie 3D gemaakt heb.

Confetti hoort er bij!

Klaar voor de scanner en dan de drukker!

Deze dino is klaar voor zijn feestje…

Ik hoop dat je dit artikel leuk hebt gevonden. Mocht je nog vragen hebben of iets wat je nog een andere keer zou willen zien, laat het mij weten als reactie op dit artikel. Mocht je geïnteresseerd zijn in een illustratie van mijn hand, mijn kaartje voor wederverkoop of willen samenwerken, stuur mij dan een mailtje (info@missfriszz.nl).

Tot de volgende keer!

Liefs,
Sophie

Eén gedachte over “Mijn illustratieproces: Dino Party

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *