Lampion voor Sint Maarten

Lampion voor Sint Maarten

Wie kent het ook, Sint Maarten? Gezellig met een lampion lopen, vals liedjes zingen en snoepjes verzamelen? Zondag 11 november is het Sint Maarten en vanuit de school wordt er ieder jaar op de vrijdag er voorafgaand een Sint Maarten optocht georganiseerd. Compleet met Sint Maarten te paard en een groot vuur op het einde. De tweeling vindt het geweldig om met hun lampionnetje te wandelen in het donker. Hopelijk zijn de weergoden ons ook dit jaar weer goed gezind.

Ik herinner mij nog van vroeger (ik denk ik was een jaar of 5) dat we inderdaad een keer langs de deuren zijn gegaan. Of beter gezegd ik herinner mij nog mijn zak snoep bij thuiskomst (en dat er wel verdacht veel mandarijnen in zaten haha). Toen we daarna naar Limburg verhuisden vierde niemand uit onze omgeving echt Sint Maarten. Heel af en toe een verdwaald zingend kindje, maar zakken snoep hoefde je er niet voor in huis te halen.

De Sint Maarten viering op de school vind ik zeer geslaagd. De kinderen vinden het super om met een lampion te kunnen wandelen. Het snoep ophalen kennen ze (nog) niet en wat niet weet wat niet deert haha. In hun klas knutselen ze samen een mooie lampion. Bovendien zingen onze kids niet echt graag voor vreemden. In de optocht hebben ze er dan overigens weer geen enkel probleem mee. De door school gekozen oplossing zorgt er dus ook nog eens voor dat ik of manlief niet continu aan de deur het liedje moet (mee)zingen. Dus al met al super goed geregeld vind ik…

Het kon dan ook niet uitblijven dat ik voor deze week een kleine lampiondrager heb geïllustreerd. Uiteraard compleet met vrolijk fonkelende confetti. Als je mijn instagram account (voor een directe link zie IG Miss_Friszz) en de stories aldaar volgt, kon je al een paar sneak previews zien de afgelopen dagen. Maandag zat ik namelijk heerlijk confetti te knippen. Een fijn therapeutisch werkje zo voor die ochtend. De lampion had ik afgelopen weekend al gemaakt. Het was overigens nog best lastig om het juiste papier te vinden voor de lampion. Het beste effect gaf uiteindelijk een super dun en doorschijnend papiertje (uiteraard roze haha). Maar ook bij mijn illustraties is het soms een beetje uitproberen welk papier het beste werkt / past bij het beeld dat ik in mijn hoofd heb.

confetti knippen voor de lampiondrager
work in progress
kijkje achter de schermen van het maken van de illustratie de lampiondrager
en dan één voor één de confetti vastplakken…

En dan nu de uiteindelijke illustratie: Ontmoet mijn kleine lampiondrager Maximilian, Max voor intimi. Hij is niet de beste zanger, maar dat kan hem niet zo veel schelen. Wie zingt er mee?

Miss Friszz illustratie lampiondrager Max
Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten…

Gaan jullie wel of niet de kou in om Sint Maarten te vieren? Maak er hoe dan ook een fijn weekend van!
Liefs, Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *