Mijn illustratieproces: theegelei voor YourDailyTeacup

Mijn illustratieproces: theegelei voor YourDailyTeacup

Vorig jaar schreef ik al twee gastblogs voor Rensina. Beide gastblogs (nummer 1: thee mét koekje en nummer 2: mijn kerst(koekjes)droom) waren inclusief recept voor een kerstkoekje én een passende illustratie.

Dit jaar vroeg Rensina, de eigenaar van de webshop YourDailyTeacup, eind augustus of ik een recept wilde ontwikkelen voor een theegelei. Laat ik dat nu heel leuk vinden om te doen. Het recept wilde ze gebruiken voor de brochure voor bij haar vernieuwde adventsbox. We spraken af dat ik het recept zou verwerken tot illustratie. Lees hieronder hoe tot de uiteindelijke illustratie tot stand is gekomen. 

Wat zijn de randvoorwaarden?
Het eerste deel van ons gesprek ging vooral over welke thee we zouden gebruiken als basis. Wil je immers een theegelei die echt naar thee smaakt, of meer een soort jam waar je thee in verwerkt hebt. Het werd het eerste. De thee moest de hoofdrol spelen. Zwarte thee leek mij hiervoor het beste. Ik maakte van twee thees een theegelei en uiteindelijk kozen we voor de Christmas Dreams van het merk Teastreet. 

Van idee tot schets
Uiteraard zat ik ook qua illustratie ideeën niet stil. Het potje theegelei zou de hoofdrol spelen. Toen ik het recept had vormgegeven kon ik alle elementen gaan schetsen. Over het algemeen heb ik al snel een beeld in mijn hoofd hoe het zou moeten worden. Zo ook met deze illustratie.

Kleuren bepalen
Voor een onderneming is het van belang dat de illustratie past bij de uitstraling van het product. In dit geval had Rensina een moodboard gemaakt inclusief kleuren voor haar adventsbox. Dat maakte het makkelijker. Die kleuren zocht ik vervolgens in mijn stapel papier of ik maakte de kleur met mijn potloden. Het is natuurlijk de kleur bij benadering maar zo paste het zeker bij het geheel.

Knippen
Dan is het natuurlijk nog een kwestie van het daadwerkelijk knippen en plakken. Vervolgens schuiven op papier en inscannen. Tot slot heb ik de illustratie nog bewerkt in Adobe Illustrator. Op deze wijze is het recept goed leesbaar.

Feedback vragen
Uiteraard heb ik tussendoor regelmatig even contact gehad met Rensina. Dit kwam gedeeltelijk ook door de korte doorlooptijd van gesprek/eerste schetsen tot het creëren van het recept en de uiteindelijke illustratie. Maar uiteraard hoort en altijd minimaal één feedback gesprek bij waarbij de schets besproken wordt. Maar nu hadden we vaak tussendoor even contact met kleine sneak previews haha. 

De uiteindelijke illustratie
Oorspronkelijk had ik de illustratie op een groenig papier gemaakt (op basis van de kleurcoderingen). De illustratie vormde uiteindelijk echter op een witte achtergrond het meer een geheel met de rest. 

Ik ga nog snel een paar potjes maken
als cadeau voor onder de kerstboom…
Zo leuk om je illustratie verwerkt terug te zien!

Ik hoop dat je dit kijkje achter de schermen leuk vond.  Overigens schreef Rensina zelf ook een blog over de theegelei (op MyDailyTeacup). En meer informatie over alle theetjes waaronder de Christmas Dreams vind je op de site van Rensina (YourDailyTeacup).

Maak er fijne dagen van met iedereen die je lief hebt!
Liefs, 
Sophie 

Eén gedachte over “ Mijn illustratieproces: theegelei voor YourDailyTeacup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *