JaarFeesten vieren in de lente en zomer: boekreview

JaarFeesten vieren in de lente en zomer: boekreview

Ondanks dat het nog niet eens echt lang super koud is geweest, heb ik stiekem al weer genoeg gehad van kou, regen en gure wind. En na de gezellige kerstdagen krijg ik so-wie-so altijd zin in opruimen en in het nieuwe jaar. Ook ben ik een echt lentekindje. Ik hunker dan ook nu al naar de eerste plukjes fris groen… En een zonnetje dat nét dat beetje extra warmte geeft op je gezicht. Jaarfeesten vieren in de lente en de zomer past daar toch helemaal bij?! Het nieuwste boek van Lisa Wade en Daan Rot gaat precies daarover.

Review: het hele JaarFeesten in de lente en de zomer

prachtige voorkant!

Vormgeving
De vormgeving van dit boek is gelijk aan de vormgeving van het boek over de JaarFeesten in de herfst en de winter. Concreet betekent dit dat er een zeer overzichtelijke inhoudsopgave meteen vooraan in het boek staat. Per seizoen staan de betreffende feesten genoemd (allen met een eigen kleur die ook op de zijkant van het boek zichtbaar zijn zodat je makkelijk naar het betreffende feest kunt bladeren).

Aan de slag
Aangezien ik mij al verheug op die eerste sneeuwklokjes tussen al het bruin, start ik gewoon met het eerste lentefeest. Op 2 februari is het namelijk Maria Lichtmis. Het wat en hoe is zeer verhelderend geschreven (is voor elk feest opgenomen). Daar las ik ook voor het eerst over een sneeuwklokjesketting. En het idee om daarmee de aarde wakker te klingelen vond ik heel lief. Bovendien denk ik voor kinderen een heel toegankelijke manier om meer bewust te zijn van de aarde en hoe het groeien en bloeien werkt.

Wat ik heel positief vind aan het boek is dat het je wil stimuleren je eigen tradities te maken en het simpel (leuk) te houden. Ik denk dat dit een mooi streven is in deze tijd van vergelijken en alles (of vaak te veel) te goed willen doen. Perfectionisme draait vaak overuren. Maar een feest is pas een feest als je zelf hebt genoten en er met plezier aan terug kunt denken.

Het zal geen verrassing zijn dat ik de DIY “sneeuwklokjesketting” heb uitgeprobeerd. Gelukkig stond er bij het stuk over het “wat en hoe over Maria Lichtmis” een duidelijke foto van het eindresultaat, want de informatie bij de DIY zelf vond ik wat summier. Dat geldt voor meerdere DIY’s in het boek, vind ik. Maar als je vaker wat hebt gemaakt met naald en draad is het toch goed te doen. Ik ben in ieder geval zeer tevreden met het eindresultaat.

Prijs-kwaliteit verhouding
Al met al denk ik dat dit tweede boek een mooie aanvulling is op deel één (over de herfst en de winter). En dat als je meer informatie wilt over de verschillende feesten inclusief inspiratie hoe je er je eigen draai aan zou kunnen geven, is dit boek dus een aanrader. Mocht je voor kerst een boekenbon hebben gekregen, is dit wellicht dus een fijne aanwinst.
Het hele JaarFeesten is geschreven door Lisa Wade en Daan Rot. Het is o.a. te koop via uitgeverij Christofoor en kost €19,90 (peildatum 27.12.2018), ISBN: 9789060388617. Klik hier om direct te bestellen.

De illustratie
De illustratie voor deze boekreview heeft ook betrekking op het feest Maria Lichtmis.

Deze foto gaf de doorslag voor het onderwerp…

Ik kreeg namelijk spontaan zin in pannenkoeken. Ik heb dan ook het recept uit het boek verwerkt tot een illustratie. Uiteraard met een knipoog naar de sneeuwklokjes haha. De kleuren zijn geïnspireerd op de voorkant van het mooie boek.

PANNENKOEKEN!

Liefs,
Sophie

PS Voor deze review heeft uitgeverij Christofoor een exemplaar van het boek ter beschikking gesteld. De review zelf geeft echter uiteraard mijn mening weer en is hierdoor niet beïnvloed.

Eén gedachte over “ JaarFeesten vieren in de lente en zomer: boekreview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *