Doelen en wensen Miss Friszz

Doelen en wensen Miss Friszz

Happy new year! Een nieuw jaar… het geeft mij altijd het gevoel dat alles mogelijk is. Halverwege 2018 schreef ik al een blog over mijn doelen (link naar het artikel). Tijd om de stand van zaken op te maken. En natuurlijk om mijn doelen en wensen voor Miss Friszz voor dit jaar te formuleren.

Wat is er van mijn doelen toen terecht gekomen?

  • Het oppakken van het bloggen en het uitbreiden van mijn portfolio. Ik heb de afgelopen maanden nagenoeg wekelijks een blog geplaatst op Every Bit Miss Friszz (blog.missfriszz.nl). En allemaal met een passende illustratie. Soms een simpele en soms een uitgebreidere illustratie.
  • Starten met het ontwikkelen van mijn feestpakketten (nu party starter kit; tenminste 2 ontwerpen gereed). Ik ben niet zo ver gekomen als ik had gehoopt, maar ik heb een hele stap gemaakt. Ik heb het eerste ontwerp af. Nu zoek ik ‘alleen nog’ een papierboor (het liefste een die twee gaten tegelijk kan maken, maar jeetje wat zijn die krengen duur). Ik wil namelijk een hoge kwaliteit leveren. En dat betekent dus kleine gaatjes (3mm). Bij een handpons is de rand vaak niet strak genoeg en bovendien is het lastig om de gaten op dezelfde plek te laten komen. Standaard perforators maken grotere gaten en dat vind ik weer niet mooi. Haha, wat een dilemma’s. Daarnaast wilde ik niet gewoon rechthoekige vlaggen… Snijwerk met hoeken vergt een goede snijmachine, een zgn. stapelsnijmachine. Ook niet het goedkoopste. Ik ben nu dus op zoek naar goede tweedehandse… En niet onbelangrijk, ik heb goede hoop dat dit in januari, uiterlijk februari in orde komt!
  • Een nieuwe lay-out maken voor mijn website. Mijn nieuwe logo is verwerkt op mijn website. De komende maanden wil ik mijn persoonlijk foto’s en nieuwe illustraties meer onderdeel laten maken van mijn website.

Al met al ben ik trots op wat ik het afgelopen half jaar heb gedaan. Niet alles is gelukt, maar ik heb veel illustraties gemaakt en heb serieus aan mijn doelen gewerkt. En dan nu met frisse zin 2019 in… deze week hebben de kindjes nog vakantie dus dan komt van illustreren niet zo veel terecht (ik illustreer nu eenmaal beter met daglicht en met een tweeling van 5 jaar is dat overdag geen doen). Maar vanaf maandag zijn ze weer lekker naar school. Schetsen doe ik overigens wel heel erg veel in de avond en plannen uitwerken. Heel veel leuke plannen!

laten we hoe dan ook samen sprankelen!
  • Kom maar op met die papierboor en de papierstapelsnijmachine! Dan kan ik mijn party starter kit ook daadwerkelijk tot leven brengen. Overigens ook wel mega spannend, maar ik heb er ook heel veel zin in.
  • Doorgaan met bloggen. Ik wil niet bloggen als doel op zich, maar ik vind het leuk om te schrijven en om er een illustratie bij te maken. Potentiële klanten zien bovendien wat er allemaal kan, en voor mij is het een goede oefening om voor tal van onderwerpen een passende illustratie te bedenken en te maken. Zo stimuleer ik mijzelf om mij te blijven ontwikkelen. Voorlopig blijft mijn streven één keer per week (meestal donderdag) een blog online te zetten.
  • Daarnaast wil ik nog zeker drie nieuwe postkaart ontwerpen laten drukken.
  • En of dat niet genoeg is, heb ik nog een persoonlijke doelstelling. Ik wil namelijk (meer) gaan netwerken en samenwerken. Ik merk dat illustreren best ‘eenzaam’ is. Niet dat ik mij eenzaam voel, maar ik zou het heel erg fijn vinden om in mijn netwerk wat meer creatievelingen / like-minded people / ondernemers te krijgen. Gewoon om soms van gedachten te kunnen wisselen, samen creatief te kunnen zijn of gewoon gezellig een kopje koffie (of thee natuurlijk) te kunnen drinken. Hier heb ik in 2018 al wat stappen toe gezet, maar daar ga ik dus in 2019 zeker mee door.

Naast een uitgebreidere kenniskring wens ik dat ik die leuke moeder blijf die ik ben (en vooruit laat ik het zeggen… die goede moeder blijf die ik ben!). En uiteraard voor iedereen een goede gezondheid. Ik stel voor dat we er allemaal gewoon een mooi jaar van gaan maken. Laten we de slingers ophangen en met confetti gooien… heel veel confetti! Goed?

ohhh, en taart eten!
…en voor iedereen die in januari op dieet is gegaan; deze is gegarandeerd 0 kcal 😉

Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *