Confetti feest

Confetti feest

Na alle inspirerende blogartikelen leek het mij weer eens tijd voor een lekker praktisch artikel. En welk onderwerp is dan beter dan confetti? Juist een groot confetti feest hihi. Confetti kun je in allerlei vormen en maten kopen, maar uiteraard kun je het ook zelf maken. Op deze manier kun je de confetti precies zo maken als je graag wil. Hieronder heb ik een aantal manieren uitgeprobeerd en wat voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zin in het feestje?

Manier 1: aan de slag met de perforator
Wie heeft dit als kind niet al eens gedaan? Zelf met een perforator aan de slag. Bovendien heeft iedereen tegenwoordig wel zo’n ding in huis.
Mooi simpel met gewoon wit papier of met gekleurde blaadjes. Ook heel leuk als je een oud boek hebt. Geeft een heel mooi effect. Datzelfde bijzondere effect geeft crepe papier of vloeipapier. Doordat dit een beetje doorschijnend is, zorgt het voor een mooie balans.
Voordeel is dat je het relatief snel gaat. Al moet je wel wat spierballen hebben als je heel veel confetti wil maken.

Strak en in elke gewenste kleur te maken…

Manier 2: een figuur pons
Veel creatievelingen zullen een dergelijke pons wel in de lade hebben liggen… Dit geeft een leuk effect en kan een cadeautje echt afmaken. Maar als je er veel wil maken is het niet zo heel erg handig. Ik heb het uitgeprobeerd en je krijgt spierpijn aan je vingers haha. Maar als je een cadeautje wil afmaken of confetti in de envelop wil doen voor extra speciaal feestplezier bij de ontvanger, is het top.

kleine hartjes voor valentijn misschien?!

Manier 3: confetti knippen
Dit is misschien wel de allermakkelijkste manier om (veel) confetti te maken. En wellicht ook wel de meest rustieke manier. De confetti is niet gelijk groot, maar het geeft een speels effect. Ik heb van een rol crêpepapier een smal strookje geknipt en deze opgerolde strook weer in smalle stukjes geknipt.

je hebt snel een hele berg

Op mijn Pinterest pagina (Pinterest Miss Friszz) heb ik ook een map gewijd aan wat je allemaal met confetti kunt doen. Overigens heb ik ook al eens een heel artikel over mijn Pinterest pagina geschreven (link naar het artikel).
Naast dat ik confetti heb gemaakt, heb ik er ook een illustratie mee gemaakt. Een berg(je) confetti maakt nog geen feestje… al is het natuurlijk wel een goed begin!

Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *