Stippen, stippen en nog eens stippen

Stippen, stippen en nog eens stippen

Vorig jaar heb ik twee cursussen gevolgd op het gebied van ondernemen en Adobe Illustrator. Dit jaar wil ik mij meer richten op nieuwe ervaringen op creatief gebied. Andere stijlen uitproberen met als basis papier en soms een hele nieuwe techniek. In het kader van het laatste volgde ik al een tijdje geleden een stipworkshop. De afgelopen weken werden wij echter geplaagd door af en aan ziek zijn van de kinderen en een grote verbouwing van de zolder. Dit blogartikel moest dus even wachten tot nu…

Tegenwoordig kun je op veel plekken stipworkshops volgen. En op internet zijn legio voorbeelden te vinden van gestipte serviezen en vazen. Wat ik leuk vind hieraan is dat de basis heel simpel is (stippen en duhuh dat lijkt op confetti dus “what is not to like” haha).

Hier een aantal links voor als je zelf inspiratie of materialen zoekt:

  • www.ge-stipt.nl stipinspiratie veelal in symetrische vormen en patronen.
  • www.dotsdesign.nl op haar instagram account zag ik voor het eerst stippen met bloemenpatroon, zo mooi. Dus daar wilde ik iets mee doen tijdens mijn workshop.
  • www.stipstijl.nl heeft zelfs een boek over stippen uitgebracht.

Ik koos uiteindelijk voor een workshop bij Ursula van Geeff (bereikbaar via Facebook of Instagram, hier kunt je ook terecht voor het actuele aanbod en de prijs). Na een korte uitleg ga je zelf aan de slag. Zoals gezegd was ik zeer gecharmeerd van het idee van bloemen. Ik koos voor een etagère. Prima te doen in een uurtje of drie. Ursula was zeer gastvrij en het was een gezellige ochtend. De plak zelfgebakken cake smaakte eveneens goed. Ik maakte dus mijn eigen bloemenvariant. Ik betaalde ruim €20,- voor de workshop, gezien de ruime keus in verfkleurtjes en de duur van de workshop zeker geen hoge prijs. Thuis heb ik de etagère nog volgens aanwijzing afgebakken in de oven.

Wat heb ik geleerd?
Ik heb een nieuwe techniek van servies decoreren geleerd; vooral heerlijk ontspannen én ik heb er een mooie etagère bij.
De meest nuttige tip vond ik dat je de verf (schudden voor gebruik) die op het dopje zit gebruikt om te stippen. Deze tip is overigens ook bruikbaar als je met bijvoorbeeld een potje ecoline aan de slag gaat (maar dat is een ander verhaal haha). Verder bestaan er papieren patroontjes om te zorgen dat stippen met een evenredige afstand geplaatst kunnen worden. Deze heb ik overigens niet gebruikt.

stipperdestip…

Nieuwe hobby erbij?
Ik vond het stippen zeer therapeutisch werken. Al had ik er aan het einde wel een stijve nek van gekregen haha. En op zich heb je niet heel erg veel nodig. Een paar potjes verf en wat ronde stokjes in verschillende diktes en je bent al een heel eind. Voor het stippen gebruik je relatief gezien heel weinig verf. Je kunt dus een heleboel dingen stippen voor het potje op is.
Maar is het een nieuwe hobby? Nee dat niet. Ik wil niet alleen maar gestipt servies in huis en niet iedereen wordt blij van gestipte cadeautjes. Maar het was een positieve ervaring en het lijkt mij zeker ook nog leuk om een groot bord of wie weet ooit een taartplateau (mocht die ooit in het aanbod komen…hint hint haha) te gaan stippen.

En uiteraard maakte ik een illustratie. Ik vond het passend om de illustratie simpel te houden, aangezien de patronen ook een zeer simpele oorsprong hebben.

Het was een leuke, nieuwe ervaring… op naar de volgende hihi.

Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *