Lente komt eraan…

Lente komt eraan…

Jaaa, de lente is begonnen en deze week zijn de voorspellingen ook heel erg prettig. En daar wordt dit lente meisje erg blij van.

Ik heb zelfs een Pinterest bord met inspiratie voor de lente. Veelal met vrolijke bloemetjes (zie hier voor het Pinterest bord ‘lente’ van Miss Friszz). Over het algemeen koop ik eigenlijk nooit bloemen, terwijl ik ze wel erg mooi vind. Maar met een kat die graag aan bloemen en/of planten knabbelt, zijn de plekken beperkt waar ik iets neer kan zetten. In ieder geval plekken waarbij je dan ook nog echt kunt genieten van de bloemenpracht haha. En ik vind bloemen kopen voor mezelf vaak ook relatief duur. Dat gezegd hebbende, hoop ik dit jaar het bloemen plukken bij een pluktuin van mijn bucket lijstje af te kunnen strepen. Lijkt mij heel erg leuk om met de kinderen te doen. Dus wie weet…

Ik maakte al eens eerder deze klaprozen. Bloemen maken de wereld immers een stukje mooier!

Buiten geplukte bloemen kun je natuurlijk ook zelfgemaakte bloemen in een vaasje zetten. Je kunt daarvoor allerlei materialen gebruiken, zoals papier en vilt.

  • Splendith heeft bijvoorbeeld diy pakketten voor het maken van grote papieren bloemen van crêpe papier (website van Splendith). Zelf heb ik een tijd geleden het DIY pakket voor papieren pioenrozen gekocht. Misschien leuk om eens een review over te schrijven… wordt vervolgd denk ik want ik ben helemaal in de lentesfeer haha.
  • De Viltbloemist heeft een bloem-box voor het maken van vilten bloemen (website van de Viltbloemist). Ik ben vooral erg gecharmeerd van de anemoon/klaproos variant.

Dergelijke boxen zijn heel handig om je op weg te helpen en om gevoel te krijgen over hoe je een bloem zou kunnen samenstellen. Op Pinterest en You Tube staan ook allerlei handleidingen voor het maken van diverse bloemen. En uiteraard zijn er ook meerdere boeken te koop over dit onderwerp.

Op Pinterest vond ik een handleiding voor het maken van een vilten anemoon.

Deze pin heb ik opgeslagen op mijn lente bord…

Bovenstaande how to is overigens van something turquoise (link naar het volledige blogartikel). Maar deze afbeelding spreekt al aardig voor zich. Ik hou van anemonen (en van ranonkels, seringen, magnolia’s, en en en haha). Klein detail: ik ben niet zo van de gele en oranje bloemen. In onze tuin vind je dan ook voornamelijk roze, paars, blauw en een enkele witte en rode bloem.
Maar nogmaals deze pin heeft mij geïnspireerd tot het maken van een illustratie. Dezelfde vormen maar dan van papier. Ik verfde een tijdje geleden al eens een velletje met een fuchsia kleurige gouache. En deze paste perfect in mijn illustratie idee en geeft diepte aan de bloem.

Genieten jullie ook zo van bloemen en van de lente?
Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *