Pasen: follow that bunny…

Pasen: follow that bunny…

Follow that bunny, because he has the chocolate haha. Een paar jaar geleden heb ik verschillende diy’s met betrekking tot Pasen uitgeprobeerd. Aangezien een aantal van deze diy’s bij ons thuis elk jaar terug komt, leek het mij leuk om er een aantal van op een rijtje te zetten (en er meteen nog een paar uit te proberen)… want met een tweeling van bijna zes is de aanwezigheid van de Paashaas al bijna voelbaar.

Het liefste zou ik trouwens mooie paastakken willen hebben en versieren met de vintage eitjes die vroeger al bij mijn ouders in de paastakken hingen. Maar met een (of in ieder geval onze) kat is dat niet zo een goed idee. Dus versieren we het huis op een andere manier… maar eigenlijk altijd met heel veel konijntjes/paashaasjes/bunny’s.

Bunny slinger
Het meest schattige aan konijntjes vindt ik de oren en dus stiekem ook de achterkant. Die pluizige staartjes zijn toch gewoon te schattig. Dus ik bedacht destijds voor Pasen een slinger van konijntjes inclusief grote pompom-staartjes. Mocht je deze zelf ook willen maken, kun je hier mijn oude blogpost lezen (inclusief PDF en stappenplan: DIY Bunnyslinger).

fluor is nog niet zo makkelijk te fotograferen haha,
maar het knalt wel lekker van de muur af!

Papieren konijnenkopjes
Een andere diy die ik uitprobeerde waren papieren konijnenkopjes. Weliswaar was de blog in kwestie Franstalig, maar het plaatje sprak voor zich (klik hier voor de site met daarin de pdf). Echt super schattig.
En super leuk om te maken en met behulp van een vel carbon papier ook nog eens prima te doen. Zo lang je maar secuur werkt. Het leuke is dat je het konijntje in elke gewenste kleur kunt maken en door toevoeging van een bloem, strik of, doe eens gek, een zonnebril, helemaal stylen naar je eigen smaak.

Naast diy’s die ik al eens eerder gemaakt had, heb ik natuurlijk ook nog een paar nieuwe diy’s uitgeprobeerd.

Versierde Paas(haas)-ei
Binnenkort worden er ook weer eieren versierd door de kids. Ik maakte alvast mijn eigen paashaas-ei. Snuitje tekenen met stift, oren uitknippen en inkleuren en opplakken. Daarnaast maakte in een ring om mijn Paashaasje in te zetten en op de kniplijn plakte ik nog een pompom.
Ik zag trouwens ook ergens op het web eieren versierd met (getekende) sprinkles (soort confetti dus altijd goed haha). Daarnaast zag ik de plak-tattoos van de Appie al bij verschillende Instagrammers voorbij komen op de eieren. Uiteraard is deze techniek voor allerlei andere plak-tattoos prima te gebruiken.

schattig toch?!
En op de achterkant nog een mintgroen staartje hihi.

Chocolade nijntjes
Vorig jaar hadden de kids voor het eerst een Paasontbijt op school. Ze mogen dan zelf hun ontbijtje meenemen en op school samen opsmikkelen. Ik vind het dan leuk om iets bijzonders in hun trommeltje te stoppen… Dat werd een koekje (naar het basisrecept van Laura’s Bakery voor “chocolade suikerkoekjes”) met ogen en neus van een chocolade droplet. Vervolgens tekende ik met witte chocolade nog het snoetje. De kids waren meer dan enthousiast.

Paasketting
In januari deed Babette Hofstede van Babette’s wereld een soort experimentenmaand en daarin maakte ze o.a. ook een leuke ketting van vilt. Deze week dus geen papieren illustratie maar eens eentje van vilt. Ik gaf er mijn eigen draai aan (want uiteraard eentje met een bloemetje én eentje met een schattig staartje), maar hoe leuk is het wanneer je kind met een leuke, passende ketting of broche naar school kan voor het Paasontbijt?!

Verder ontving ik van Uitgeverij Christofoor het boek “Madam Petit Patronenboek” Daarin zag ik enkele diy’s met betrekking tot Pasen. Een daarvan ga ik zeker komende week uitproberen en volgende week volgt dan ook meteen de review.

Is jouw huis ook al in de Paas-sfeer? Er is in ieder geval nog genoeg tijd om wat extra decoratie te maken hihi. Laat je mij weten, wanneer je iets hebt gemaakt? Dat zou ik namelijk heel leuk vinden!

Veel voorvreugde.
Liefs,
Sophie

Eén gedachte over “ Pasen: follow that bunny…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *