PIETenKEES DIY kit: review

PIETenKEES DIY kit: review

Een paar weken geleden was ik met mijn moeder op Creative Life. Het was heel erg gezellig en je kon er ook workshops volgen. De aller, allerleukste workshop was die van Iris van PIETenKEES.
Ik volg Iris al een tijdje via Instagram en ik zag al een paar keer dat ze meisjes borduurde met geweldige kleurrijke kapsels én dat ze een DIY kit hiervoor had samengesteld. Een embroidery kit om zelf een “lady” te maken. Tijdens de workshop kon je samen met haar een start maken met behulp van de kit. Het was zo leuk dat ik er uiteindelijk, gezellig samen met mijn moeder, zelfs zes van heb gemaakt.

closeup van diy kit embroidered lady van PIETenKEES
Deze lady wil je toch zelf kunnen maken?!

Maar ja, had ik er ook zes gemaakt als ik alleen de DIY kit had besteld? Of was dit vooral te danken aan de workshop, of aan Iris van PIETenKEES? Hoog tijd dus voor de review…

Review: DIY starter kit embroidered lady, PIETenKEES

Inhoud
Wat zit er in de kit? Alle spulletjes zitten in een A5 doosje, lief verpakt in een vloeipapiertje. Als je het vloeipapiertje open maakt, zie je het volgende:
– uitleg en een A4-tje met mogelijke patronen,
– een borduurring met twee lapjes ongebleekt katoen (voor geval het mis zou gaan of je een tweede wil maken),
– naald, garen, kraaltjes, lontwol, en wolvilt (alles netjes apart verpakt),
– een super schattig schaartje,
– en zelfs een stukje roze wax om de wangetjes te maken.
Kortom dit is écht een super compleet pakket als je zelf een dame in PIETenKEES stijl wil maken.

liefde voor dit schaartje!

Handleiding/instructie
Er staan geen foto’s bij de Nederlandstalige handleiding. Desalniettemin is de uitleg helder. Bij de basisborduursteek heeft ze een toelichting getekend. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is de situatie wanneer je lontwol wil gaan gebruiken voor de haren. Tijdens de workshop werd dat heel helder door Iris uitgelegd, maar in de handleiding staat alleen de toelichting voor het roze haar. De mogelijke patronen zijn helder en zijn vooral bedoeld als handreiking, maar je kunt eigenlijk helemaal los gaan met kapsels en accessoires.

Aan de slag
Je begint gelukkig met het borduren van de ogen, neus en mond, middels een basis borduursteek. Dat is nog relatief simpel, want daarna begint het lastigste gedeelte. Besluiten hoe je lady eruit moet komen te zien. Ga je garen of lontwol voor het kapsel gebruiken, welk kapsel wil je, welke kleur, wat voor outfit moet ze aan in welke kleur, wel of geen kralen, wel of geen bril, etc.

Workshop (spoiler-fangirl-alert haha)
Oké toch een klein uitstapje naar de workshop… Het enthousiasme van Iris van PIETenKEES werkt namelijk aanstekelijk. Als je ooit de kans hebt om een workshop te volgen, doen… En het feit dat ze zegt dat ze een embroidered lady niet in opdracht maakt, omdat ze bang is dat het dan niet leuk meer is op den duur, is in mijn ogen typerend. Creativiteit en plezier zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. En zo blijven de creaties ook bijzonder. Ook de volledigheid van de DIY kit is in mijn ogen typerend voor Iris. Ze wil duidelijk dat je ook echt het gewenste eindresultaat kunt bereiken. Goed, nu ben ik weer even klaar met mijn fangirl-gebabbel haha.

Resultaat
Het zegt denk ik genoeg dat ik inmiddels zes (!) embroidered lady’s aan de muur heb hangen haha. Ik heb ze zelfs allemaal namen gegeven. Jammer dat ik nu eigenlijk geen plek meer heb, want het is verslavend leuk. Je doet geen weken over een borduurwerkje, je hoeft geen moeilijke steken te leren (die je ook weer vergeet als je het niet zo vaak doet) en door de verschillende materialen wordt het meer 3D (wordt het levendiger). Mijn grote bakken met borduurgaren (gekregen), en verzameling vilt en stofjes kwamen zo ook nog eens heel goed van pas. Ik heb zelfs een tuinbroek van spijkerstof gemaakt. De sky is the limit.

Allemaal anders! Super leuk om telkens iets anders te verzinnen… door de kleuren passen ze wel allemaal bij elkaar.
Op Mary ben ik misschien nog wel het meest trots (ik wilde krullen maken en ik durf te stellen dat mij dat goed gelukt is).

Prijs-kwaliteit verhouding
Oké, de workshop van PIETenKEES was GEWELDIG. Het heeft zeker bijgedragen aan mijn enthousiasme. Echter ik ben ervan overtuigd dat ik ook zonder de toelichting een mooi resultaat had bereikt.
Ik heb de DIY kit tijdens Creative Life gekocht voor €30,- (peildatum 30 maart 2019). Ik vind het een relatief hoge prijs voor een DIY kit. Door de goede kwaliteit van de materialen en de hoeveelheid aan materiaal (meer dan je nodig hebt voor één lady) en zelfs een schaartje, is deze DIY kit zijn prijs echter toch meer dan waard. Ik heb uiteindelijk nog extra borduurringen bij Iris besteld en kreeg wederom een top service. De DIY kits zijn niet altijd verkrijgbaar, maar als ze er zijn kun je ze via haar site (of rechtstreeks via haar Etsy shop) kopen.

Inspiratie
De creaties van PIETenKEES hebben een duidelijk eigen karakter. Ik wilde een illustratie maken die hier recht aan doet maar dan wel in Miss Friszz stijl. Bovendien vond ik het met al die dames wel weer eens tijd om mijn portretvaardigheden te oefenen…

Iris van PIETenKEES Miss Friszz style

Ik ga eens bedenken wat ik nog meer met mijn nieuwe borduurskills kan bedenken haha. Maar voor nu een hele fijne dag en leuk dat je mijn blog gelezen hebt. Vond je het leuk? Of is er iets anders waar je graag over zou willen lezen? Laat het me weten! Dat zou ik dan weer heel leuk vinden…

Liefs.
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *