Jarig? Feestbroche op!

Jarig? Feestbroche op!

Onze tweeling is begin juni jarig. Ze worden dan alweer zes!!! Ik kan het soms nog steeds niet geloven haha. Wie mijn instagram volgt, kon zien dat ik al even bezig ben met de voorbereidingen van de feestjes van onze tweeling. Ja, je leest het goed. Dit jaar willen ze voor het eerst ieder hun eigen feestje. Mét eigen thema. “Mama, jij maakt wel uitnodigingen voor ons hè?” Zeker schatjes. Ze hebben ieder hun ontwerp voor de uitnodigingen goedgekeurd en gingen mee om ze op te halen bij de lokale drukker. Maar ze wilden ook een feestbroche. Hieronder een kijkje in mijn ontwerpproces én uiteraard het resultaat.

Die feestbroche moest natuurlijk wel passen bij het thema. Zeker schatjes… Papier vond ik daarvoor iets minder geschikt. Het kreukt relatief gemakkelijk en is natuurlijk gevoelig voor water. Ik probeerde krimpie dinkie, maar dat werd ook niet wat ik wilde qua kleurintensiteit. Dus ik kwam uit bij vilt. Maar voor de feestkat en de feestrobot moest ik iets anders verzinnen, want dat werd niet strak met vilt. En daar was de oplossing… klei! Iets met handig als je veel hobby’s hebt haha.

elke feestbroche wordt met de hand gemaakt en is dus uniek!

Zo gezegd, zo gedaan. Ideaal en helemaal qua kleuren aan te passen naar de wensen van de lieve mevrouw en meneer. Niet te zwaar, kleurvast, watervast, ideaal. En om het extra speciaal te maken mét cijfer 6 én natuurlijk wat lint. Want jarig zijn, is uiteraard bijzonder. En helemaal rond die leeftijd. Dan heeft jarig zijn bijna iets magisch. Het liefste zouden ze nu al aftellen naar hun feestjes, het trakteren op school én hun verjaardag zelf. Kunnen ze de feestbroche dus lekker vaak dragen. Aan de achterkant nog een sterke magneet (geen gedoe met speldjes en kans op prikken) en ze zijn klaar.

uiteraard zijn ze ook leuk zonder cijfer
maar kijk een hoe speciaal mét cijfer
het puntje op de i voor elke jarige!

Maar ik wil dat ze ook mooi bewaard kunnen worden. Dus ik dacht leuk om een kaartje te maken waar ze de feestbroche op kunnen bewaren. De illustratie passend bij dit blog had dus een duidelijk doel. De broche heb ik trouwens omgedoopt tot “party starter pin”. Want met zo’n klein feestje op je outfit is het meteen duidelijk dat je jarig bent / er gevierd gaat worden haha. Mijn kinderen zijn er in ieder geval helemaal blij mee en kunnen niet wachten tot ze het mogen dragen. Dus dan is het project geslaagd.

de party starter pin is als een feesthoedje voor je outfit
… maar dan comfortabeler!

Wil je ook zo’n toffe op maat gemaakte party starter pin? Dan kan! Uiteraard kun je bij Miss Friszz ook terecht voor een volledig ontwerp voor een (kinder)feestje. Ik denk graag met je mee. Binnenkort (begin juni) zal ik nog een blog schrijven over het robotfeestje en een blog over het poezenfeestje. Voor vragen kun je mij altijd mailen via het contactformulier.

Liefs,
Sophie

3 gedachten over “Jarig? Feestbroche op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *