Caketoppers in overvloed

Caketoppers in overvloed

Nog een paar nachtjes slapen en dan ben ik zelf jarig. Sinds de geboorte van de tweeling is mijn eigen verjaardag eigenlijk maar een beetje bijzaak. Want twee weken later zijn zij jarig. En daar zijn ze al heel lang mee bezig haha. In mijn vorige blog “Jarig? Feestbroche op!” vertelde ik al over het ontstaan van de party starter pin. De komende blogs blijven nog even in het feestthema… Deze keer vond ik het echter leuk om een aantal caketoppers van Pinterest uit te proberen. Zijn ze top of flop? Ik koos drie caketoppers uit van uit mijn Pinterest map “caketoppers”.

Allereerst koos ik de washitape taartslinger. Simpel om te maken. Ik heb wel een paar tips voor als je het zelf wil doen. Neem washitape die niet al te doorschijnend is. Je plakt het stukje tape immers om het touwtje heen. En doorschijnend werkt dan niet netjes. Plak je touwtje met wat plakband of washi even vast op je werktafel. Schuif dan de washi er telkens onder door. Dan draait je touwtje niet en komen de vlaggetjes allemaal netjes naar onder te hangen. Knip er vervolgens een mooi puntje aan. Uiteraard kun je ook simpel een vlaggenlijntje maken met mini kwastjes (of zgn. tassels) om zelf pompoms maken als je wol(restjes) in huis hebt.

Simpel en je kunt het echt helemaal naar eigen smaak en thema(kleuren) samenstellen

Iets wat je ook nog steeds regelmatig ziet, zijn plastic diertjes met feestmutsen op die de taart sieren. Dit heb ik zelf een aantal jaar geleden al geprobeerd toen mijn ouders jarig waren. Simpel om te maken (mits je leuk stevig papier hebt en kleine pompoms). Dit is de meest simpele variant wanneer iemand een feestthema heeft met dieren zoals dino’s, of paarden. Maar met mijn robot is het ook prima te doen. Toch?

alles wordt toch leuker met een feesthoedje op?!

Overigens heb ik bij de party starter kit voor het robot feestje voor onze zoon (en trouwens ook voor het feestje voor onze dochter) een bij passende caketopper ontworpen. Maar die hou ik nog even als verrassing. Maar de party robot van de foto kan wel super goed als decoratie dienen.

Verder zag ik het idee om een cijfer te vormen met een lijmpistool en dan te bestrooien met confetti. Ik kon het uiteraard niet laten om dit uit te proberen. Overigens dacht ik dat ik het ook wel met glitter zou kunnen. Nou, flop… Of wellicht zijn mijn lijmpistool vaardigheden nog niet voldoende, maar je ziet natuurlijk iedere bobbel.

dikke flop haha. Maar ook dat hoort bij uitproberen en het was wel leuk om met glitter te strooien…

Uiteraard heb je voor deze diy een lijmpistool nodig. Eerst doe je de ene kant… Ik tekende op bakpapier het cijfer, deed er zo netjes mogelijk lijm op, stokje er inleggen en dan een berg confetti erover strooien en zachtjes een beetje aandrukken. Laten afkoelen en dan omdraaien en nog een keer lijm en confetti. En ik moet eerlijk zijn ik ben laaiend enthousiast. Simpel om te doen en het resultaat mag er wezen.

hoe leuk is dit!

Tot slot zag ik snoepjes en ballonnen gemaakt met behulp van piepschuimbolletjes. Ik had geen miniballonnen dus ik ging voor de snoepjes. Kon ik meteen mijn bewaarde vloeipapiertjes gebruiken. Ik knipte rechthoekige stukjes papier. Ongeveer 4 keer zo breed als het bolletje en de lengte zodat het papiertje er twee keer omheen kon. Vastzetten met een klein beetje lijm bij het begin en het einde van het oprollen. Even laten drogen en dan de zijkanten voorzichtig een paar keer draaien. Dan gaat je prikken, cocktailprikker met een beetje lijm vastzetten en klaar is je snoepje. Leuk ook ter decoratie voor een feesttafel voor in je plantje (wel zorgen dat het snoepje niet echt in de aarde ligt, want water en papier gaan natuurlijk niet goed samen…).

vrolijkt de plant helemaal op haha.

Een tijdje geleden maakte ik al mijn eigen caketopper met confetti vlaggetjes. Die passen toch bij elk feestje! Hier is de link naar die blog inclusief gratis printable.

Heb jij al een keer zelf een caketopper gemaakt? Zoals je ziet deze keer nog geen foto’s van taarten met caketoppers. Die moeten dit weekend nog eerst gebakken worden hihi. Anders zouden het wel erg veel taarten worden om deze week te eten haha. Dus dat volgt nog t.z.t. via mijn Instagram pagina Miss_Friszz.

maar dit setje kun je toch zo al voorstellen op een lekker taartje, toch?

Alvast een fijn weekend! Maak er een feestje van ;-).

Liefs,
Sophie

Eén gedachte over “ Caketoppers in overvloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *