Robot kinderfeest

Robot kinderfeest

Whooooooop! Gisteren vierden wij ons eerste robot kinderfeestje. Het werd een echte robot party voor onze knul die op 10 juni al weer zes wordt. Echt stop de tijd… Ik vind het geweldig om hun groei te zien, maar heel af en toe kijk ik met weemoed terug op de baby- en peutertijd. Al ben ik overigens wel blij dat we de tijd direct na de geboorte niet over zullen doen. De tweeling is namelijk 10 weken te vroeg geboren.
En dit jaar dus voor het eerst twee aparte kinderfeestjes. Deze mama was er klaar voor haha. Feestje nummer 1: het robot kinderfeestje!

Voorbereiding
Ik heb vooraf een soort draaiboek opgesteld zodat we niks konden vergeten. In de ochtend hoefden we alleen nog maar het huis te versieren. Ik had o.a. een poster ontworpen speciaal voor de jarige. Deze plakten wij op de deur met ballonnen. Waar is het feestje? Hier is het feestje! Verder nog wat cakejes bakken en pannenkoeken bakken. En natuurlijk de tafel dekken en alles klaarzetten voor het robot bouwen. Al ongeveer een week lag de doos met spullen voor dit kinderfeest klaar. Easy peasy. Geen stress.

Waar is het feestje?
HIER WAS HET FEESTJE!

Producten
Ik maakt van papier een drietal robots.

Deze drie om precies te zijn…
 • Een verjaardagsbroche ook wel party starter pin
  Hier schreef ik al eerder een blog over (namelijk “Jarig? Feestbroche op!)
  Deze broche gemaakt van vilt en klei met een sterke magneet is ideaal om meteen aan iedereen te laten zien dat het een speciale dag is. Leuk om te zien dat ze hem echt met plezier dragen.
 • Uitnodigingen
  Een persoonlijke uitnodiging van de feestrobots om te komen bouwen in de werkplaats. Ik verpakte ze in een doorzichtig zakje mét natuurlijk extra confetti. Instant feest.
Deze robot is altijd in voor een feestje!
 • Slinger
  Elk feestje heeft toch een slinger nodig. Alle drie de robotjes mochten apart de show stelen op mooie papieren wimpels. Deze hing ik aan een stevig paracord in bijpassende kleur. Daardoor blijven ze goed om hun plek hangen én het ziet er super tof uit. En hij past dus perfect bij het thema.
 • Caketopper
  Maakt de verjaardagstaart nóg feestelijker. Ik ben niet iemand om hele bouwwerken van een taart te maken met figuurtjes en dergelijke. Dus op deze manier paste de taart makkelijk bij het thema. Kaarsjes eromheen en elke taart of cake is makkelijk om te toveren tot verjaardagstaart.
 • Poster
  Zoals gezegd… waar is het feestje? Hier is het feestje!
 • Een stempel voor de cover van een heus robot paspoort
  Ik maakte robot paspoorten. Leuk om de kinderen echt iets bijzonders mee te kunnen geven. Zo geven ze de robotjes namen en laten ze zien dat ze kunnen dansen als een robot, met een grijparm kunnen werken en dus een robot kunnen bouwen.

Het Robot kinderfeest
Ik maakte een kort draaiboek voor het feestje. Erg handig. Erin opgenomen waren de activiteiten die we moesten doen (denk aan robot onderdelen zagen) en een globaal tijdspad voor het feestje.

 • Uiteraard begonnen we met zingen en kaarsjes uitblazen. Vervolgens mocht iedereen een cakeje versieren (inclusief blauwe glazuur en sprinkles in allerlei metallic kleuren ) en werden er cadeautjes uitgepakt.
 • Toen begonnen we met verven en bouwen.
 • Met de grijparm mochten ze allerlei voorwerpen proberen uit de zandbak te halen. Echt een succes zo’n speelgoed ding!
 • Dan nog dansen als een robot op muziek.

Aan het einde ging iedereen met een vol buikje en een tasje met robot en robot paspoort inclusief foto naar huis.

Ervaringen/tips
Onze knul Liam zei bij het slapen gaan dat hij het een super geweldig feestje heeft gevonden. Hé, daar is toch waar je het voor doet. Dus missie meer dan geslaagd. Uiteraard is het nog extra leuk dat de kinderen die kwamen het ook een leuk feestje vonden.

Een fijn aandenken aan een top feestje!

Trakteren op school
Vandaag was ook al het trakteren op school. Uhmmm lees mama moest 2 keer 34 kindertraktaties maken. Blij dat deze fase weer fijn is afgerond haha. En de traktaties van onze knul pasten uiteraard bij ons robot thema.

Een doos vol met kleine robotjes!

Wat vind je ervan? Super leuk toch! Wil je nu ook een robot kinderfeestje? Of een ander (thema)feestje en zou je mijn hulp kunnen gebruiken? Stuur mij een mailtje en ik neem contact met je op. Morgen vieren we een poezenfeestje… Binnenkort laat ik uiteraard ook zien hoe dit feestje eruit kwam te zien!

Liefs,
Sophie

Eén gedachte over “ Robot kinderfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *