Poezen party

Poezen party

Nadat ik vorige week uitgebreid schreef over het robot kinderfeestje, kon het natuurlijk niet uitblijven dat ik deze week meer vertel over onze “poezen party”. Want deze mama heeft het inmiddels weer allemaal achter de rug. De slingers zijn opgeruimd, de meeste cadeautjes hebben al een plekje gekregen, maar de aandenkens aan de feestjes hebben nog steeds een prominente plek in de kamer.

Waar was het feestje? HIER WAS HET FEESTJE!

Voorbereiding
Ik heb net zoals bij het robot kinderfeestje vooraf een soort draaiboek opgesteld zodat we niks konden vergeten. Aangezien het een beetje druk was die week stond ik in de ochtend nog snel een cake, cupcakes en pannenkoeken te bakken. Maar daarna hoefden we alleen nog maar de poster op de voordeur te plakken. Wederom met ballonnen maar die waren aan het einde van de middag verdwenen (iets met hard wind vermoeden we…). De poster bleef gelukkig wel hangen! Verder kochten we een aantal dingen zoals poezenoortjes (diadeem) in allerlei vrolijke kleurtjes en kettinghangers van een gelukskat.

De kattenoortjes; ik bedoel hoe leuk zijn ze???

Producten
De opdracht van mevrouw was “mama, ik wil graag roze en paarse poezen en een taart en confetti”. Toen ze het ontwerp zag, was haar reactie “mama, ik vind het prachtig”. Een zeer tevreden opdrachtgever haha. Ik maakte dezelfde soort producten als voor het robot feest.

 • Een verjaardagsbroche ook wel party starter pin
  Hier schreef ik al eerder een blog over (namelijk “Jarig? Feestbroche op!
  Deze broche gemaakt van vilt en klei met een sterke magneet is ideaal om meteen aan iedereen te laten zien dat het een speciale dag is. Leuk om te zien dat ze hem echt met plezier heeft gedragen, bij elk feestje die week.
 • Uitnodigingen
  Een persoonlijke uitnodiging . Ik verpakte ze in een doorzichtig zakje mét natuurlijk extra confetti. Instant feest.
 • Slinger
  Elk feestje heeft toch een slinger nodig. De mooie papieren wimpels hing ik aan een stevig roze paracord. Daardoor blijven ze goed om hun plek hangen én het ziet er super tof uit. En hij past dus perfect bij het thema.
 • Caketopper
  Caketopper in de taart, zes kaarsjes eromheen (niet te dicht hè want papier en vuur…) en hoppa: een echte verjaardagstaart.
 • Poster
  Zoals vaker gezegd… waar is het feestje? Hier is het feestje! Op maat gemaakt voor de jarige.

De Poezen Party
Ik maakte een kort draaiboek voor het feestje. Erg handig. Erin opgenomen waren de activiteiten die we gepland hadden en een globaal tijdspad voor het feestje. Dat zag er op hoofdlijnen als volgt uit…

 • Bij binnenkomst mocht iedereen een kleur oortjes uitkiezen. Tevens gaf ik met een zwart oogpotlood, wie wilde, een zwart neusje en snorharen.
 • Daarna werd er uiteraard gezongen en kaarsjes uitgeblazen. Dat laatste deden we voor het cadeautjes uitpakken nog eens dunnetjes over aangezien het buiten te veel waaide en de kaarsjes telkens uit waren voor de taart op tafel stond… Vervolgens mocht iedereen een cakeje versieren (inclusief knalroze glazuur en sprinkles in allerlei lieflijke kleurtjes) en werden er dus cadeautjes uitgepakt.
 • Toen werden de oortjes versierd met bloemen. Voor de twee aanwezige jongetjes hadden we een paar extra robotjes van het robot feestje gezaagd, maar dan mét poezenoortjes en een staart. Zij maakten dus een poezen robot.
 • Er werden kettingen gemaakt (zgn. halsbandjes) inclusief een lucky cat bedel (met belletje erin… haha het was eigenlijk soms net een kerstfeest met al het gerinkel).
 • Tot slot mochten ze nog een kattenportret schilderen.

Aan het einde ging iedereen met een vol buikje en een tasje met oortjes (al dan niet versierd), ketting, en schilderij naar huis.

we hadden roze, gele en rode en ze rinkelden ook nog!

Ervaringen/tips
Onze grote meid Noa vertelde mij dat ze echt genoten had. Ze wilde “een rustiger feestje dan haar broertje” (haar woorden, niet de mijne). En dat was gelukt, ze vond het een super feestje en is nu al aan het nadenken voor volgend jaar haha. Schijnbaar wordt het dan een bloemenfeestje. Maar wie weet, want gelukkig duurt het nog een jaartje haha.

mevrouw wilde roze en sprinkles…
dus mama maakt een cake met roze sprinkles…
en uiteraard mét caketopper

Trakteren op school
Uiteraard wilde onze grote dame ook zelf mee bepalen hoe de traktaties eruit kwam te zien. Bij de Lidl vonden we snoepjes die op poezenkopjes leken. (Ze heten wel vossenkoppen, maar gaan prima door voor poezenkoppen haha). We vulden een puntzak met een ijshoorntjes en wat spekjes en uiteraard een paar poezenkoppen. Lintje erom en klaar. Overigens zag ik op Pinterest ook leuke andere ideetjes. Zoals een snoep/dropveter oprollen net als een bolletje wol. Super leuk. Hier een link naar mijn pinterest pagina, mocht je meer willen zien.

trotse mama hier hoor!
Onze knappe, slimme, lieve meid!
…en de traktaties mogen er ook zijn haha

Wat vind je ervan? Super leuk toch! Wil je nu ook een poezen party? Of een ander (thema)feestje en zou je mijn hulp kunnen gebruiken? Stuur mij een mailtje via mijn contactpagina en ik neem contact met je op. Ik ben druk bezig om de eerste party starter kits samen te stellen, inclusief een paar toffe op maat te maken opties! Binnenkort meer!!!

Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *