swap illustratie: mijn proces

swap illustratie: mijn proces

Zo ik dacht het is wel weer eens tijd voor een tweetal dingen… Meedoen aan een swap (en wat voor eentje, een real life swap… en dat vind ik stiekem best een beetje spannend) en een blog in de reeks “how it’s made”. Of te wel je krijgt weer een kijkje in mijn illustratie keuken.

Voor iedereen die wel al eens van het fenomeen swappen heeft gehoord, vertel ik hier nu niks nieuws. Maar voor wie nog niet van swappen, instaswap, of real life swap heeft gehoord, komt hier een klein beetje achtergrond informatie. Je maakt voor iemand die je niet kent een paar leuke cadeautjes, eventueel aangevuld met wat gekochte cadeautjes. En iemand anders doet dat weer voor jou. Waarom? Gewoon omdat het leuk is.

Een paar jaar terug deed ik al eens vaker met een swap mee, maar daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt. Soms kon er niet eens een dankjewel vanaf. En als je er dan telkens veel moeite voor hebt gedaan, is dat niet leuk. Maar toen ik zag dat er een real life swap in de buurt was, wilde ik het toch nog graag een keer proberen. Bij een real life swap zie je immers meteen de reactie (kan goed of slecht uitpakken haha, maar hopelijk ziet ze de liefde die ik er zeker weer in ga stoppen). Eerst maar eens goed neuzen bij het instagram account van de betreffende persoon. Ik heb er in ieder geval zin in!

Bij een swap hoort natuurlijk ook een soort van moodboard. Ik kan immers niet verwachten van mijn maatje dat hij/zij al mijn blogs leest haha. Dus ik maakte deze week een illustratie om e.e.a. te verhelderen. Al helpt mijn “meet the maker” portret natuurlijk ook (hint hint). Daar schreef ik al eens een “illustratie-proces” blog over.

Allereerst denk ik na over de boodschap die ik over wil brengen… Vervolgens kies ik een aantal dingen uit die ik in mijn illustratie wil laten terugkomen. Bijvoorbeeld zwarte ecoline staan nog op mijn wenslijstje. Dus daar maak ik een schets van en vervolgens start ik met knippen. Veel van mijn illustraties zijn klein. Ik vind het nu eenmaal een uitdaging om iets klein maar toch gedetailleerd weer te geven haha. Wat vind jij, is het gelukt?

De illustratie is hierboven mega uitvergroot (zie kopspeld).
Zo leuk om te doen!

Zo doe ik dat met elk onderdeel en vervolgens ga ik schuiven om het mooiste totaalplaatje te krijgen. Voor deze illustratie gebruikte ik: allerlei kleuren papier, een witte uni posca pen met 0,7 mm punt, een copic multi liner met 0,05 mm punt, een kalligrafeer stift, polychromos potloden, gewone lijm, een schaartje met scherpe punt en een kopspeld (om de lijm op de betreffende onderdelen te doen). En uiteindelijk levert dit dan het volgende op:

Een illustratie kan best veelzeggend zijn, toch? Heb jij al eens meegedaan aan een swap?
En nu dus creatief aan de slag voor mijn getrokken swap-lootje… Ik heb er in ieder geval zin in!

Liefs,
Sophie

2 gedachten over “swap illustratie: mijn proces

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *