Lucky stars vouwen

Lucky stars vouwen

Aan het begin van de zomervakantie zag ik op het Instagram account van Studio Cooliejoelie een foto van allemaal lucky stars voorbij komen. Die had ze zelf gemaakt. En sindsdien staat het maken van deze stars op mijn creatieve bucket list. En deze week was het eindelijk zo ver… De tweede week zit er namelijk al bijna op. De kinderen genieten enorm in groep 3, maar soms zijn zij niet te genieten omdat ze zo moe zijn. Een beetje extra geluk en ik hoopte ook een rustig gevoel door het vouwen, kon dus geen kwaad.

Via Pinterest (of via Google) zijn er meerdere handleidingen te vinden. Mijn eerste twee lucky stars zagen er overigens niet zo mooi uit, maar daarna had ik de smaak te pakken. Leuk om te doen en als je weet waar je op moet letten ook helemaal niet moeilijk (terwijl ik ze er altijd wel indrukwekkend uit vond en vind zien). En een sterretje heb je al in circa 1-2 minuten gemaakt. Ik bedenk mij nu dat deze sterretjes als mini-slinger ook super leuk zouden zijn als taarttopper. Of simpel ter decoratie op een cadeautje. Maar eerst moeten ze gevouwen worden… en gelukkig is dat dus niet moeilijk.

Wil je er nu ook eentje maken? Dan volgt hier een korte handleiding. Je hebt in ieder geval per lucky star een strook van circa 30 cm lang en van 1 cm breed nodig.

Leg eerst in een uiteinde een “knoop” in het papier. Probeer dit zo strak mogelijk te doen zodat er weinig ruimte / lucht zit en er er vier strakke lijnen ontstaan. Draai de strook vervolgens om.

Steek het flapje onder het strookje. Mocht er een stukje papier van dat flapje uitsteken, knip dit dan weg. Nu ga je strak wikkelen waarbij je de lijnen van de vijfhoek volgt. Maak geen harde vouwen, maar doe het wel zo strak mogelijk.

Als je klaar bent met omwikkelen steek je het uiteinde weer onder de laatst gemaakte omwikkeling. Ook hierbij geldt mocht er nog een klein stukje papier uitsteken, knip je dat weg. Zorg ervoor dat het flapje lang genoeg is dat het ook daadwerkelijk goed blijft zitten. Anders moet je het een ronde eerder al eronder steken (en knip je gewoon een iets groter stukje weg).
Vervolgens ga je de vijf zijkanten indeuken (ik gebruikte een stevige metalen naald, maar bij dunner papier kan het ook met je nagels). Zorg dat het sterretje ruimte heeft om op te bollen. Dus hou bij het indeuken de ster zoals boven vast. En klaar is je eerste van vast meerdere lucky stars!

Ik was verbaasd hoe makkelijk ze eigenlijk te maken zijn. Dus vanaf nu geen kraanvogels meer maar lucky stars haha.

Ik bedoel hoe tof is dit?
Of zoals de kids hier nu zeggen:
“Wow, dat is toch vet cool!”

Ga je ze ook proberen?

Liefs,
Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *