Flow ‘Daily Craft Book’: boekreview

Flow ‘Daily Craft Book’: boekreview

Toen ik het ‘Your Keep Calm Daily Craft Book’ van Flow zag, was ik meteen geïntrigeerd. Ik wilde er dit jaar immers een creatief jaar van gaan maken. Bovendien ben ik altijd nieuwsgierig naar zgn. boeken die zeggen je te inspireren tot creativiteit.

Review: Flow ‘Your Keep Calm Daily Craft Book’

Vormgeving
Het is geen groot boek, maar wel een super dik boek. In het boek vind je 365 verschillende opdrachten. Tevens nog een paar stickers, papier en een paar templates of te wel “how to’s”. Het papier zelf is relatief dun. Dat wil zeggen dat je het gedrukte van de volgende pagina al kunt zien.
Alle illustraties in het boek zijn gemaakt door de Nederlandse illustrator Deborah van der Schaaf.

Aan de slag
Wat ik overigens geweldig vind (en ja ik ben zo’n type dat ook echt de intro’s leest haha) zijn de survivaltips voor het boek. Zo staat er vermeldt dat het boek juist uit elkaar moet gaan puilen / vallen omdat er zo veel in geplakt en geverfd wordt. En met wat touw of elastiek eromheen is het boek weer gewoon dicht. Ook het “alles wat je doet, is goed” motto staat vermeld (en tevens dat het dus niet in één jaar af hoeft, fijne gedachte).

Persoonlijk vind ik het niet erg dat een boek uitpuilt (dat geldt ook voor mijn schetsboeken), het feit dat ik naderhand mijn gemaakte dingen niet allemaal meer netjes heb (doordat de volgende opdracht er doorheen schijnt), vind ik persoonlijk wel jammer. Die opdrachten zou ik eerder dan toch op een apart blaadje maken en vervolgens inplakken haha. De opdrachten zijn leuk, al moet je voor sommige dingen wel bepaalde materialen of gereedschappen in huis hebben. Maar wil je bijvoorbeeld geen foto maken (of heb je even geen fotopapier en/of printer bij de hand), kun je het natuurlijk ook gewoon tekenen. Je hoeft immers geen verantwoording over de invulling te geven. Als je maar plezier hebt in het maken!

Inmiddels heb ik al een aantal opdrachten gemaakt… ik zal er enkele laten zien. Tijdens de swapmiddag (zie ook mijn blog over het swappen inclusief een kijken in mijn illustratieproces) had ik toevallig een stempel gemaakt van een klaproos. Deze stempel kon ik dus meteen mooi gebruiken bij één van de opdrachten uit het boek.

Tevens maakte ik opdracht 8, 9 en 11. Opdracht 11 paste natuurlijk helemaal bij mij! Opdracht 10 sloeg ik overigens over. Niet omdat ik hem niet leuk vond (in tegendeel zelfs), maar ik vond de ruimte om de opdracht te maken echt veel te krap. Ter vergelijking: mijn getekende kat is nog geen 5,5 cm groot.

Niet te veel nadenken, gewoon lekker doen!

Prijs-kwaliteit verhouding
Over het algemeen zijn de opdrachten leuk en redelijk concreet. In mijn ogen een beetje veel “doe dit en maak er een foto van”, maar er is genoeg ruimte om de opdracht dan iets anders in te vullen. Het ‘Your Keep Calm Daily Craft Book’ van Flow bevat heel veel opdrachten. Als je dus op zoek bent, naar inspiratie is het een leuk boek. Ik kan me zelfs voorstellen dat dit leuk is voor iets oudere kinderen (die soms wel creatief bezig willen zijn, maar niet weten wat ze kunnen maken). Het Flow boek kost €15,50. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik gezien voorgaande goed.

De illustratie
Eigenlijk is elke opdracht die je doet een soort illustratie. Ik was echter heel gecharmeerd door de opdracht “teken een mooi uithangbord”. Die vond ik zo leuk dat ik er een geknipte illustratie van maakte.

Liefs,
Sophie

Eén gedachte over “ Flow ‘Daily Craft Book’: boekreview

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.