illustratie toepassingen: illustratieproces boekcover deel 2

illustratie toepassingen: illustratieproces boekcover deel 2

Uiteraard is het al super leuk als je een illustratie laat maken, maar wat zou je nog meer met een illustratie kunnen doen? Kortom welke illustratie toepassingen zijn er? Ik zal wat ideetjes geven naar aanleiding van een boekcover waar ik de illustratie voor maakte.

illustratie boekcover Miss Friszz gebruikt voor verschillende illustratie toepassingen

Twee weken geleden schreef ik al over dit toffe project. Ik ontwierp een bijzondere boekcover… Namelijk de cover van het promotieboekje van mijn beste vriendin. Hoe speciaal is dat?! In deel 1 schreef ik over hoe ik bij een opdracht te werk ga (welke vragen stel ik en hoe kom ik van schets naar eindproduct). Hier de link als je dit artikel wil lezen.

Uiteraard kun je de illustratie gebruiken waarvoor je het in eerste instantie hebt laten maken. In dit geval de boekcover. Natuurlijk kun je het ook inlijsten. Maar als je een beetje op internet rondkijkt, kun je snel nog veel meer potentiële illustratie toepassingen zien. Je kunt namelijk allerlei dingen met een foto laten bedrukken (denk aan een mok, shirt, etc). Dit alles kun je natuurlijk ook met een illustratie doen.

In dit concrete geval moest er dus een boekcover komen. Daarnaast werden er uitnodigingen en een boekenlegger gemaakt met de illustratie erop. Doordat er circa 80-90 mensen een uitnodiging hadden ontvangen voor het diner maakte ik nog een tafelschikking inclusief tafelnummers op basis van de illustratie. Ook het gastenboek maakte ik zelf. Ik nam een fotoalbum van de Hema met mooie zwarte pagina’s en plaatste de illustratie voorop. Door al deze relatief kleine toepassingen ademde het diner / feest de hele tijd dezelfde sfeer uit. Het werd met andere woorden één geheel.

Het restaurant waar het diner en het feest werd gehouden had bovendien het idee geopperd om de illustratie op chocolade te laten printen. Deze chocolaatjes werden vervolgens op petit fours gelegd. Ik bedoel hoe cool (mijn kinderen zouden het zelfs vet cool noemen) is dat?! Mijn illustratie werd EETBAAR!

illustratie toepassingen laat illustratie printen op chocolade en maak hem eetbaar
Ietwat donkere foto, maar niet minder tof! De afbeeldingen op chocolade zijn uiteraard niet super scherp (vooral omdat de grootte van de chocolaatjes maar ongeveer 2 bij 4 cm was), maar iedereen zag meteen wat erop stond! En ze smaakten lekker, ook niet onbelangrijk.

Uiteindelijk is de illustratie nog gebruikt voor zgn. dank kaartjes. En daarmee is de cirkel voor deze illustratie rond!

Reacties zijn gesloten.